Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Gardžiausias mėsos patiekalas"

Bulvių kukuliai

Bulvių kukuliai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 3

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 3-4 bulvės,
    2 kiaušiniai,
    1 stiklinė krakmolo,
    50g lašiniukų,
    1 stiklinė grietinės,
    1 svogūnas,
    mėtų, druskos.

  2. Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Tuo skysčiu, kuriame virė bulvės, užplikyti krakmolą: nuovirą pilti maža srovele ir mediniu šaukštu smarkiai sukti, kad krakmolas nesuliptų į gumuliukus. Į ataušusias bulves supilti krakmolą, įmušti kiaušinius, įberti druskos, susmulkintų mėtų lapelių ir viską gerai išminkyti. Tarp delnų formuoti kukulius, dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-12 min. Išvirusius išgriebti kiaurasamčiu. Lašiniukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti, sudėti svogūnus, truputį pakepinti, supilti grietinę, užvirinti ir nukaisti. Tuo padažu užpilti karštus kukulius ir patiekti.
    Skanaus...

Komentarai3
Oksana

O man kažkaip keistai atrodo, kad ant 3-4 bulvių reikia stiklinės krakmolo, mmmmmm... man truputi daugoka atrodo

jolanta kasputienė

:)pritariu...

Lina Žebrauskienė

isivaizduoju kaip cia skanu :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Zomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Želė tortas „Vasarėlė“ Zrazai su trimis įdarais Tortas su karamele ir riešutais Grybų užkepėlė Įdaryti makaronų vamzdeliai Miltiniai blynai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!