Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Gardžiausias mėsos patiekalas"

Bulvių kukuliai

Bulvių kukuliai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 3

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 3-4 bulvės,
    2 kiaušiniai,
    1 stiklinė krakmolo,
    50g lašiniukų,
    1 stiklinė grietinės,
    1 svogūnas,
    mėtų, druskos.

  2. Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Tuo skysčiu, kuriame virė bulvės, užplikyti krakmolą: nuovirą pilti maža srovele ir mediniu šaukštu smarkiai sukti, kad krakmolas nesuliptų į gumuliukus. Į ataušusias bulves supilti krakmolą, įmušti kiaušinius, įberti druskos, susmulkintų mėtų lapelių ir viską gerai išminkyti. Tarp delnų formuoti kukulius, dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-12 min. Išvirusius išgriebti kiaurasamčiu. Lašiniukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti, sudėti svogūnus, truputį pakepinti, supilti grietinę, užvirinti ir nukaisti. Tuo padažu užpilti karštus kukulius ir patiekti.
    Skanaus...

Komentarai3
Oksana

O man kažkaip keistai atrodo, kad ant 3-4 bulvių reikia stiklinės krakmolo, mmmmmm... man truputi daugoka atrodo

jolanta kasputienė

:)pritariu...

Lina Žebrauskienė

isivaizduoju kaip cia skanu :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei gaištate daug laiko virtuvėje, valydama bei pjaustydama daržoves lentutę bei indus dėkite ne tiesiai ant stalo, o ant laikraščio. Baigusi darbą sutaupysite laiko, išvengdama stalo valymo – jums tereiks išmesti nešvarų laikraštį. Beje, tai puikus būdas atsikratyti senų laikraščių.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Grybų ikra Įdaryta cukinija Moliūgų pyragas Zrazai su trimis įdarais Naminė pica Čenakai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!