Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Šv. Kalėdų vaišių stalas"

Bulvių kukuliai

Bulvių kukuliai
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai 3

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 3-4 bulvės,
    2 kiaušiniai,
    1 stiklinė krakmolo,
    50g lašiniukų,
    1 stiklinė grietinės,
    1 svogūnas,
    mėtų, druskos.

  2. Su lupenomis virtas bulves nulupti ir sumalti mėsmale. Tuo skysčiu, kuriame virė bulvės, užplikyti krakmolą: nuovirą pilti maža srovele ir mediniu šaukštu smarkiai sukti, kad krakmolas nesuliptų į gumuliukus. Į ataušusias bulves supilti krakmolą, įmušti kiaušinius, įberti druskos, susmulkintų mėtų lapelių ir viską gerai išminkyti. Tarp delnų formuoti kukulius, dėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-12 min. Išvirusius išgriebti kiaurasamčiu. Lašiniukus smulkiai supjaustyti ir paspirginti, sudėti svogūnus, truputį pakepinti, supilti grietinę, užvirinti ir nukaisti. Tuo padažu užpilti karštus kukulius ir patiekti.
    Skanaus...

Komentarai3
Oksana

O man kažkaip keistai atrodo, kad ant 3-4 bulvių reikia stiklinės krakmolo, mmmmmm... man truputi daugoka atrodo

jolanta kasputienė

:)pritariu...

Lina Žebrauskienė

isivaizduoju kaip cia skanu :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Krabų lazdelių suktinukai Ypatingieji kotletai Kepta žuvis marinate Zrazai su trimis įdarais Želė tortas „Vasarėlė“ Žuvies vyniotinis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!