Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Rudens gėrybės"

Cepelinai

Cepelinai
Rekomenduojame:
Įvertino 12 lankytojų 7

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Patiekalo kaina: 20 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Bulvės , 20 vienetų
  • Virtos bulvės , 6 vienetai
  • Malta jautiena , 0,5 kilogramo
  • Malta veršiena , 0,5 kilogramo
  • Malta kiauliena , 0,5 kilogramo
  • Rūkyti lašinukai , 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio.

  2. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę.

  3. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite. Gerai išminkyti bulvių masę yra labai svarbu, nes kitaip, verdant, cepelinai gali suirti,"išsižioti".

  4. Į dubenį sudėkite maltą mėsą (vietoje kiaulienos galite naudoti kalakutieną, arba padidinti jautienos ar veršienos kiekį)

  5. Keptuvėje riebaluose pakepinkite svogūną. Į mėsą suberkite pakepintą svogūną, druską, pipirus, įmuškite kiaušinius ir gerai išminkykite.

  6. Paimkite gabalėlį (1 matavimo puodelį) bulvių masės, išplokite jį ant delno ar ant pamiltuotos lentos, iki ¼ colio storio, į centrą įdėkite kupiną šaukštelį mėsos masės. Bulvinio paplotėlio kraštus užlankstykite ir užglaistykite. Tarp rankų pavoliodami, padarykite kiaušinio formos. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį.

  7. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes.

  8. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į pašildytą lėkštę.

  9. Smulkiai supjaustytus rūkytus lašinukus sudėkite į įkaitintą keptuvę. Kai truputį apkeps, sudėkite susmulkintą svogūną. Pakepinkite, kol svogūnas gražiai pagels. Truputį atvėsinus, supilkite grietinę, gerai išmaišykite. Pašildykite, bet neužvirkite. Pilkite padažą ant cepelinų.

  10. Pastaba: vietoj mėsos įdarui galima naudoti varškę. Pagal tradiciją, su varškės įdaru cepelinai būna apvalūs

Komentarai7
aslen

atrodo skaniai niam niam

inga

aš dievinu cepelinus

Vardas

labai įdomu, ant dvidešimt nevirtų bulvių ir šešių virtų, įdarui naudoti pusantro kilogramo mėsos? labai įdomu

Rasa Šmulkštytė

atsiprašau,bet nesuprantu,ką veikia šis receptas čia...

nijole

amžina klasika...

Rita

kaip noreciau dabar tokiu

ernesta

na šaunuolis ;aš tai nesugebėčiau...:(

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Arbūzas bus prinokęs, jei jo luoba blizgės, o pabeldus girdėsis švarus, skambus garsas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Grybų ikra Skanios cukinijos žiemai Lietiniai su medumi Kepta cukinija Moliūgų pyragas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!