Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Šv. Velykos su meile!"

Ruginės bandelės su saulėgrąžom

Ruginės bandelės su saulėgrąžom
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 4

Paruošimo laikas: Apie 30 min.
Patiekalo kaina: 10 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 2 stiklinės
  • Vanduo, 0,5 stiklinės
  • Mielės, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžos, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Miltus suberiame ant lentutės, padarom duobutę, į ją pilame vandenį, mieles, druską, cukrų ir šaukštu maišome, kol užsimaišys tirša tešla, uždengiame ir palaikome 0,5 - 1 valandą šiltai. Svogūną sutarkuojame ir sumaišome su aliejumi, įmaišome į tešlą, papildome miltų, kad tešla minkytųsi ir neliptų prie rankų. Padarome rutuliukus, juos įspaudžiame į saulėgrąžų krūvelę, dedame į skardą ir kepame 20-30 min. 200C. Patiekiame šiltas su sviestu.

Komentarai4
Viktorija

Miltus visus iškart ant lentelės supilt, o paskui dar papildyt, ar tik dalį ant lentelės supilt?

Lina Žebrauskienė

aisku.

nijole

aš naudojau sausas mieles 0,5 pakelio mažo

Lina Žebrauskienė

o kaip suprasti saukstas mieliu? Tai kokiu ir kiek cia ju?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei greitai atitirpinsite užšaldytą maisto produktą neteksite daug maistinių, ekstrakcinių, kitų biologiškai vertingų maisto komponentų. Geriausia tokius produktus atšildyti 4 laipsnių temperatūroje - šaldytuvo lentynoje, kuri yra labiausiai nutolusi nuo šaldymo kameros.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Želė tortas „Vasarėlė“ Žuvies vyniotinis Zrazai su trimis įdarais Kepta lašiša folijoje Lavašo vyniotinis su lašiša Sūrio padažas makaronams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!