Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Gardžiausias mėsos patiekalas"

Ruginės bandelės su saulėgrąžom

Ruginės bandelės su saulėgrąžom
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai 4

Paruošimo laikas:
Patiekalo kaina: 10 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai , 2 stiklinės
  • Vanduo , 0,5 stiklinės
  • Mielės , 1 valgomasis šaukštas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Cukrus , 1 žiupsnelis
  • Svogūnai , 1 vienetas
  • Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
  • Saulėgrąžos , 100 gramų
Gaminimo instrukcija:

Miltus suberiame ant lentutės, padarom duobutę, į ją pilame vandenį, mieles, druską, cukrų ir šaukštu maišome, kol užsimaišys tirša tešla, uždengiame ir palaikome 0,5 - 1 valandą šiltai. Svogūną sutarkuojame ir sumaišome su aliejumi, įmaišome į tešlą, papildome miltų, kad tešla minkytųsi ir neliptų prie rankų. Padarome rutuliukus, juos įspaudžiame į saulėgrąžų krūvelę, dedame į skardą ir kepame 20-30 min. 200C. Patiekiame šiltas su sviestu.

Komentarai4
Viktorija

Miltus visus iškart ant lentelės supilt, o paskui dar papildyt, ar tik dalį ant lentelės supilt?

Lina Žebrauskienė

aisku.

nijole

aš naudojau sausas mieles 0,5 pakelio mažo

Lina Žebrauskienė

o kaip suprasti saukstas mieliu? Tai kokiu ir kiek cia ju?

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Pienas ne tik suminkština kepenis ir panaikina specifinį jautienos kvapą, bet taip pat ant kepenų paviršiaus suformuoja riebalų plėvelę, dėl kurios kepant kepenys nepasidaro tamsios. Jei neturite laiko mirkyti kepenų piene, galite kiekvieną gabalėlį sutepti sviestu.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Faršu įdarytos paprikos Marinuota višta kepta orkaitėje su bulvytėmis Moliūgų pyragas Vištiena kinietiškai Krevetės grietinėlės padaže
Reklama
Prisijunk prie mūsų!