Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Rudeniški skanėstai"

ŠIMTALAPIS

ŠIMTALAPIS
Rekomenduojame:
Įvertino 21 lankytojas 9

Gaminimo instrukcija:
  1. 1 kg miltų;
    50 g mielių;
    250 g pieno;
    5 kiaušiniai;
    1,5 stiklinės aguonų;
    stiklinė razinų;
    cukrus lakštams pabarstyti
    400 g sviesto lakštams aptepti;

  2. Mielės pakildinamos truputyje pieno su cukrumi. Į šiltą pieną su išplaktais jame kiaušiniais suberiami miltai, supilamos pakildintos mielės ir smarkiai minkoma ne mažiau pusvalandžio. Tešla padalijama б dalis, nekeičiant paskutinės minkymo krypties. Iš kiekvieno gabalo padaromas paplotėlis, aptepamas ištirpintu sviestu ir uždengiamas pergamentiniu popieriumi, kad nedžitų. Šiltai kildoma valandą.

    Imamas vienas paplotėlis, truputį pakočiojamas, nekeičiant krypties, ir rankomis atsargiai tampomas, kol pasidarys popieriaus plonumo. Ištampytas lakštas tiesiamas ant lentos, labai plonai (geriausia delnu) aptepamas ištirpintu sviestu, apibarstomas trupučiu cukraus. Tuomet imamas kitas tešlos paplotėlis, truputį pakočiojamas, ištampomas, aptepamas ir dedamas ant pirmojo. Taip paruoрiami visi 6 paploteliai. Paskutinį uюdлjus, aptepus sviestu ir apibarsčius cukrumi, gražiai visi kartu apipjaunami apvaliai. Tuomet ant vieno kraрto suberiamos nuplikytos ir sumaltos aguonos (viena linija). Aguonos užplikomos verdančiu vandeniu, pusvalandį palaikomos, paskui pro dvigubą marlę nusunkiamos, mėsmale sumalamos arba sutrinamos. Visas likęs tešlos plotas apibarstomas razinomis ir, pradedant nuo krašto, kur sudėtos aguonos, tešlos lakštai vyniojami voleliu. Iš jo daromas žiedas arba pasaga, 1-1,5 val. laikoma šiltai, paskui kepama vidutinio karštumo orkaitėje apie valandą. Ataušinama formoje. Išimtas iš formos apsijojamas miltiniu cukrumi.

Komentarai9
Dovile Bukanaite

reiks pabandyti dievinu si saldumyna

Rasa Šmulkštytė

pirmą kartą gal ir daug laiko užims,bet vieną kartą pabandyti verta.Antra kartą eisis greičiau...

Lina Žebrauskienė

labiau sausesnis.

daiva sumkauskiene

va cia tikras skanumynas. o pagal sita cerepta jis riebokas ar sausokas gaunasi?

Lina Žebrauskienė

taip,sitam patiekalui reikia atsikalti :)

jolita vysniauskiene

skanu,bet ne visada pasiseka,kartais buna per sausas

jolanta kasputienė

laiko užima ,bet skonis -tai neapsakoma...:)

Lina Žebrauskienė

tikrai,laiko uzima

Vita Macienė

Turėtų būti skanu:) bet man per ilgas gaminimo procesas

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jeigu tešlai trūksta druskos, tai ištirpinkite jos mažame kiekyje vandens arba pieno, supilkite į tešlą ir gerai ją išminkykite.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kepta lašiša folijoje Skanūs varškėčiai Čenakai Marinuota višta kepta orkaitėje su bulvytėmis Sūrio padažas makaronams Moliūgų pyragas
Reklama
Prisijunk prie mūsų!