Greita paieška
Receptai
Apklausa
Kokie pietūs Jus pradžiugintų labiausiai?
Draugai
Konkursas "Rudens gėrybės"

Trijų šokoladų tortas

Trijų šokoladų tortas
Rekomenduojame:
Įvertino 7 lankytojai

Kategorijos: Tortai, Kepiniai
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Patiekalo kaina: 28 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Reikės:
  • Likeris, , 50 gramų
  • Grietinėlė, 35% riebumo , 50 mililitrų
Biskvitui:
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Sviestas , 100 gramų
  • Grietinė , 50 gramų
  • Soda , 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukrus , 3 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai , 4 valgomieji šaukštai
  • Kakava , 3 arbatiniai šaukšteliai
Pirmajam sluoksniui:
  • Šokoladas, juodasis , 200 gramų
  • Sviestas , 50 gramų
  • Grietinėlė, 35% riebumo , 200 gramų
  • Likeris, , 50 gramų
  • Želatina , 8 gramai
Antrajam sluoksniui:
  • Šokoladas, pieniškas , 200 gramų
  • Sviestas , 50 gramų
  • Grietinėlė, 35% riebumo , 200 gramų
  • Likeris, , 50 gramų
  • Želatina , 8 gramai
Trečiajam sluoksniui:
  • Šokoladas, baltasis , 200 gramų
  • Sviestas , 50 gramų
  • Grietinėlė, 35% riebumo , 200 gramų
  • Likeris, , 50 gramų
  • Želatina , 8 gramai
Gaminimo instrukcija:
  1. Šokoladiniam biskvitui: kiaušinį išplakti su cukrumi iki standžių putų. Sviestą ištirpinti. Sodą dėti į grietinę ir gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su nesaldintais kakavos milteliais. Viską gerai išmaišyti, dėti į torto formą ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinti ir sulaistyti kreminiu likeriu.

  2. Visą želatiną užpilti 50 ml grietinėlės, išmaišyti ir palikti, kol išbrinks. Visą šokoladiniams sluoksniams skirtą grietinėlę išplakti iki standžios masės ir palikti šaldytuve.

  3. Pirmam sluoksniui: Juodąjį šokoladą sulaužyti į metalinį dubenį, dėti 50 g sviesto. Indą pastatyti virš puodo, kuriame verda vanduo. Nuolat maišyti, kol šokoladas ištirps, supilti 50 ml kreminio likerio, dėti trečdalį išbrinkintos želatinos. Išmaišyti iki vientisos masės. Gautą juodojo šokolado masę sumaišyti su trečdaliu plaktos grietinėlės ir supilti ant šokoladinio biskvito. Dėti į šaldytuvą, kol sustings.

  4. Tokia pačia tvarka paruošti antrąjį, o vėliau ir trečiąjį sluoksnius. Sustingus paskutiniam sluoksniui galima puošti.

Receptą atsiuntė Judita
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Verdami burokėliai nepraras raudonumo, jei į verdantį vandenį įpilsite truputį acto arba įbersite truputi citrinos rūgšties.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Skrebutis su česnku Cukinija žiemai "Donecko" Faršu įdarytos paprikos Obuolių pyragas Adžika Vištos sparneliai visai šeimai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!