Vištiena "Jambalaya"
- Vištiena, file , 500 gramų
- Ryžiai, ilgagrūdžiai , 100 gramų
- Svogūnai , 1 vienetas
- Paprika, raudonos , 1 vienetas
- Vanduo , 500 mililitrų
- Sviestas , 20 gramų
- Sultinys, „Maggi“ daržovių (kubelio) , 1 vienetas
- Česnakai , 1 skiltelė
- Pipirai, baltieji , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Čiobreliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, Kajeno , 0,5
- Lauro lapai , 1 vienetas
Kubeliais supjaustytą rūkytą kumpį pakepinkite keptuvėje su sviestu. Nulupkite svogūną ir česnako skiltelę, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite kartu su kumpiu. Tuomet į keptuvę suberkite smulkintus svogūną ir česnaką.
Į gilią keptuvę pilkite vandenį, įdėkite „Maggi“ daržovių sultinio kubelį bei lauro lapą. Virkite ryžius sultinyje 10 min, paskaninkite kajeno bei baltaisiais pipirais.
Išvalytą papriką supjaustykite kubeliais, o salierą griežinėliais.
Du trečdalius supjaustytų daržovių sudėkite į ryžius, gerai išmaišykite ir troškinkite 10 min. Baigę troškinti, išimkite lauro lapą.
Vištienos filė supjaustytą kubeliais trumpai apkepkite keptuvėje su likusiomis daržovėmis. Tuomet pakepintus vištieną ir kumpį ir sudėkite į ryžius.
Viską kartu patroškinkite 5-8 min. Paskaninkite čiobreliais.
- Komentuoti
Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant į vandenį įmesite svogūno galvutę arba kelias skilteles česnako.
Rodyti kitą patarimą