Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Skaniausi gardumynai"

Žmogeliukas ir ežiukai

Žmogeliukas ir ežiukai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Patiekalo kaina: 12 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Morkos , 3 vienetai
  • Česnakai , 3 skiltelės
  • Imbiero šaknis , 1 centimetras
  • Sviestas , 50 gramų
Apvoliojimui:
  • Džiūvėsėliai , 100 gramų
Mėsai:
  • Vištienos faršas , 500 gramų
  • Prieskoniai paukštienai , 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas , 2 valgomieji šaukštai
  • Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus, pagal skonį paukštienos prieskonių, druskos, išminkyti.

  2. Sutarkuoti morkas, įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero ir česnako, įberti trupučiuką druskos, bei aptroškinti keptuvėje ant minimalaus sviesto kiekio.

  3. Iš faršo formuoti paplotėlius. Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir formuoti „ ežiukus“.

  4. Apvoliotus džiūvėsiuose papuošti „spygliukais“ iš morkų, įstatyti „akytes“, ,,nosytes''. Orkaitėje kepti pusvalandį. Patiekti su ,,žmogeliuku'', suformuotu iš bulvių košės. Galima įdėti mėgstamų daržovių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Jei norite, kad krapai ir petražolės ilgiau išsilaikytų, apšlakstykite juos šaltu vandeniu, įdėkite į celofaninį maišelį, į kurį pripūskite oro ir stipriai užrišę, laikykite šaldytuve.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Pievagrybių padažas Ypatingieji kotletai Pikantiški vištienos kepsneliai Sluoksniuotos tuno salotos Žemaičių blynai su faršu Česnakinis padažas kebabams
Reklama
Prisijunk prie mūsų!