Greita paieška
Receptai
Draugai
Konkursas "Šv. Velykos su meile!"

Žmogeliukas ir ežiukai

Žmogeliukas ir ežiukai
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Patiekalo kaina: 12 Lt
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Morkos, 3 vienetai
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Imbiero šaknis, 1 centimetras
  • Sviestas, 50 gramų
Apvoliojimui:
  • Džiūvėsėliai, 100 gramų
Mėsai:
  • Vištienos faršas, 500 gramų
  • Prieskoniai paukštienai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Miltai, 2 valgomieji šaukštai
  • Krakmolas, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Į faršą sudėti kiaušinį, krakmolą, miltus, pagal skonį paukštienos prieskonių, druskos, išminkyti.

  2. Sutarkuoti morkas, įtarkuoti po nedidelę skiltelę imbiero ir česnako, įberti trupučiuką druskos, bei aptroškinti keptuvėje ant minimalaus sviesto kiekio.

  3. Iš faršo formuoti paplotėlius. Į jų vidų dėti po šaukštą morkų ir formuoti „ ežiukus“.

  4. Apvoliotus džiūvėsiuose papuošti „spygliukais“ iš morkų, įstatyti „akytes“, ,,nosytes''. Orkaitėje kepti pusvalandį. Patiekti su ,,žmogeliuku'', suformuotu iš bulvių košės. Galima įdėti mėgstamų daržovių. Skanaus!

Receptą atsiuntė Regina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Naminė pica Mini čeburekai Kondensuoto pieno spurgos mano virtuvės fėjoms ... Žemaičių blynai su faršu Tinginys (įdomus ir skanus) Gaivus desertas su džiovintomis slyvomis
Reklama
Prisijunk prie mūsų!