Straipsniai
Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminių makaronų ruošimo principai

2012-07-30 12:54:04
Spausdinti Komentarai     Teksto dydis
Naminių makaronų ruošimo principai

Pagrindiniai naminių makaronų gaminimo principai:

 

M i l t a i.  Naminių makaronų gamybai naudokite tik ypač kietus kvietinius miltus, paprastai tokie miltai žymimi - 00 kodu.


K i a u š i n i a i. Skaniausi makaronai pagaminti iš ekologiškų, laisvėje lakstančių vištų kiaušinių.

 

T e š l a. Dviem porcijoms dėkite porą šaukštų miltų, suformuokite šulinį ir į jį įmuškite kiaušinį, įpilkite šaukštą aliejaus (jo dėka makaronai nesulips). Pradėkite minkyti tešlą ir minkymo eigoje įdėkite dar porą šaukštų miltų. Tešla turi būti vientisa ir nelipti prie rankų. Iškočiokite tešlą kuo ploniau.


P j a u s t y m a s. Perlenkite makaronus į kelias dalis ir pjaustykite ant lentelės, naudokite makaronų darymo mašinėlę arba suteikite savo makaronams įdomiausias formas.


V i r i m a s. Virkite makaronus labai sūriame, jūros sūrumo vandenyje apie 4 min (jei makaronai ploni).

Paruošti naminius makaronus paprasčiau nei jūs manote! Artimiausias kursas kur makaronus ir jų padažą galėsite gaminti su profesionaliu šefu Ronaldu Nagrockiu – 2012.08.02, užsiregistruokite: http://www.ciopciop.lt/kursas/italijos-virtuve-27.
 

Komentarai0

Panašūs straipsniai

Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?
Ką daryti, kai virtuvėje įsiveisia kandys?

Šalį jau bemaž mėnesį sukaustę šalčiai daugelį priverčia likti namuose. Baimindamiesi sužvarbti gyventojai vis daugiau laiko praleidžia įsitaisę šiltuose būstuose, kuriuose taip pat laiką mėgsta leisti maistinės kandys, tūnančios virtuvės spintelėse ir užkaboriuose.

Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui
Citrina - universali priemonė jūsų sveikatai ir grožiui

Siekdami būti sveiki ir gražūs, dažnai griebiamės brangiausių medikamentų ir priemonių, tačiau nepelnytai pamirštame visai šalia esančią natūraliai pagalbą teikiančias priemones. Tiesiog neįtikėtina, kiek daug gali paprasčiausia citrina. Ji tinka visais gyvenimo atvejais.

Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?
Kaip išsirinkti pjaustymo lentelę?

Puikios šeimininkės virtuvėje turėtų būti 4 pjaustymo lentelės: viena - žuviai, antra - žaliai mėsai, trečia - duonai ir ketvirta - likusių produktų pjaustymui.

 Daugiau straipsnių
Ar žinote, kad...

Dėdamos į tešlą razinas, apvoliokite jas miltuose. Tuomet jos vienodai pasiskirstys tešloje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Marinuota strimele Sotusis pyragas su rūkyta dešra Sūrio padažas makaronams Bulviniai lizdeliai su silke Česnakinis padažas kebabams Įdaryti makaronų vamzdeliai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!