Straipsniai

Daugeliui gali pasirodyti, jog degustuoti alų yra labai paprasta: tereikia tik nusipirkti alaus ir jį išgeri. Tačiau nuolat dėdėja žmonių, kurie supranta, kad alaus degustavimas gali būti toks pat sudėtingas kaip ir vynų. Šiuo metu yra daug alaus daryklų, kurios gamina gausybę alaus rušių, todėl alaus mėgėjai turi išmokti, kaip iš visų rušių atsirinkti tai, kas yra geriausia.

Indiška virtuvė – viena seniausių ir tobuliausių. Indams valgymas suteikia ypatingo džiaugsmo. Net skurdžiai gyvenančios šeimos maistui skiria labai daug dėmesio, nes ir paprastus ryžius pagardinti galima įvairiomis čia augančiomis daržovėmis ar vaisiais, prieskoninių žolelėmis, tad patiekalas gali įgauti vis kitokius skonius.

Tamsiai rudas, tirštas ir saldžiarūgštis. Jis buvo išrastas šiaurės Italijos provincijoje Modenoje, todėl tradiciškai vis dar tebevadinamas Modenos balzaminiu actu, balzamiko actu arba tiesiog balzamiku.

Vegetarizmas - mitybos būdas, kai atsisakoma mėsos, žuvies, kiaušinių, pieno produktų ir kito gyvulinės kilmės maisto. Tačiau vegetarizmas turi ne vieną formą. Pavyzdžiui veganai valgo tik augalinės kilmės maistą ir netgi nenaudoja daiktų, kurie savo sudėtyje turi odos, kailių. Ovo-lakto veganai vartoja pieno produktus ir kiaušinius, o pusiau vegetarai taip pat valgo ir žuvį.

Imbieras yra kilęs iš Pietų Azijos, džiovintu pavidalu pasiekė Viduržemio jūros regioną ir viduramžių laikais tapo vienu populiariausiu prieskonių Europoje. Jau prieš 5000 metų imbieras buvo rekomenduojamas peršalus, karščiuojant. Kinų jūrininkai kramtydavo imbierą arba dėdavo jo į maistą kaip priemonę nuo jūros ligos. Graikai dievino imbierą dėl jo savybės pagerinti virškinimą.

Tikriausiai ne kartą kilo noras apsilankyti įdomiame restorane ypatinga proga, bet greitai nuvojote mintį šalin ir patraukėte į piceriją. Jei nežinote meniu terminologijos, nesijauskite nepatogiai. Skubame Jums į pagalbą! Pateikiame kulinarijos ir restoranų terminų žodyną.

Nepaisant to, kad pasaulyje daug įvairiausių dietų, mitybos specialistai vieningai sutaria, jog nuo maisto kiekio ir kokybės priklauso žmogaus sveikata bei jo gyvenimo trukmė. Kinų dietologai pateikia savą kovos su nutukimo epidemija metodą. Štai tokie yra jų pagrindiniai akcentai, paremti kinų virtuvės ir gyvenimo būdo paslaptimis.

Europoje pieno pakaitalai labai populiarūs, o Lietuvoje jie po truputėlį tik atsiranda, todėl dar yra savotiška „neatrasta žemė“. Pieno pakaitalai – tai įvairių riešutų, javų bei sojos gėrimai. Pavadinimas „pieno pakaitalai“ atspindi ne tik vartojimą, bet ir produkto sudėtį. Šiuose gėrimuose yra daug baltymų, mineralų ir vitaminų.

Yra patiekalų, kurie be aliejaus būtų neskanūs, o kartais ir visai nenaudingi. Pavyzdžiui, be jo organizmas nepasisavina riebaluose tirpstančių vitaminų A, D, E ir K. Taigi, gerdami šviežiai spaustas morkų sultis visada įsilašinkite į stiklinę lašelį aliejaus. Apie alyvuogių aliejaus vertingąsias savybes žinome daug, tačiau apie kitų aliejų - vargu. Taigi, ar yra kas gali konkuruoti su šiuo produktu?
Mišrainei bulves virkite įpylę šiek tiek acto - jos nepatamsės.
Rodyti kitą patarimą