Greita paieška
Receptai
Draugai

Abrikosų piršteliai

Abrikosų piršteliai
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Džiovinti abrikosai , 100 gramų
  • Citrinos Žievelės , 50 gramų
  • Medus , 200 gramų
  • Kiaušiniai , 1 vienetas
  • Druska , 1 žiupsnelis
  • Saulėgrąžų aliejus , 4 valgomieji šaukštai
  • Kvietiniai miltai , 250 gramų
  • Kepimo milteliai , 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Migdolai , 100 gramų
  • Abrikosų marmaledas , 0,3 litro
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Abrikosus supjaustyti plonais griežinėliais, o skrudintą citrinų žievelę – mažais kubeliais.

  2. Medų supilti i dubenėlį, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir supilti aliejų. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išminkyti blizgią ir tamprią tešlą.

  3. Į tešlą suberti supjaustytus abrikosus, citrinų žievelę ir maltus migdolus. Viską išmaišyti, uždengti ir palikti šaltai.

  4. Tešlą perdėti į riebalais išteptą kepimo skardą, iškočioti 1/2 cm storio lakštą. Kepti 15 minučių, 175 C orkaitėje. Kai iškeps, supjaustyti 6 cm ilgio piršteliais.

  5. Marmeladą šiek tiek pakaitinti, pertrinti per sietelį, aptepti pirštelius ir palikti, kad išdžiūtų. Pirštelius laikyti skardinėje dėžutėje. Tarp pirštelių įkloti vaškinio popieriaus lapelių.

Receptą atsiuntė Karolina
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Nepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Sumuštinukai su lašiša ir citrina Česnakinis padažas kebabams Folijoje kepta vištiena Troškintos daržovės Žemaičių blynai su faršu Zrazai su trimis įdarais
Reklama
Prisijunk prie mūsų!