Abrikosų piršteliai
- Džiovinti abrikosai , 100 gramų
- Citrinos Žievelės , 50 gramų
- Medus , 200 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Saulėgrąžų aliejus , 4 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai , 250 gramų
- Kepimo milteliai , 3 arbatiniai šaukšteliai
- Migdolai , 100 gramų
- Abrikosų marmaledas , 0,3 litro
Abrikosus supjaustyti plonais griežinėliais, o skrudintą citrinų žievelę – mažais kubeliais.
Medų supilti i dubenėlį, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir supilti aliejų. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išminkyti blizgią ir tamprią tešlą.
Į tešlą suberti supjaustytus abrikosus, citrinų žievelę ir maltus migdolus. Viską išmaišyti, uždengti ir palikti šaltai.
Tešlą perdėti į riebalais išteptą kepimo skardą, iškočioti 1/2 cm storio lakštą. Kepti 15 minučių, 175 C orkaitėje. Kai iškeps, supjaustyti 6 cm ilgio piršteliais.
Marmeladą šiek tiek pakaitinti, pertrinti per sietelį, aptepti pirštelius ir palikti, kad išdžiūtų. Pirštelius laikyti skardinėje dėžutėje. Tarp pirštelių įkloti vaškinio popieriaus lapelių.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNepanaudotas svogūnas ilgiau išliks šviežias ir maistingas, jei perpjautą vietą patepsite riebalais.
Rodyti kitą patarimą