Airiškas obuolių pyragas
- Obuoliai , 1,5 kilogramo
- Miltai , 225 gramai
- Sviestas , 110 gramų
- Cukrus , 100 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Šaltas vanduo , 3 valgomieji šaukštai
- Cinamonas , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska , 1 žiupsnelis
Tešlą suminkome iš nurodytų produktų: pirmiausia miltus pertriname su sviestu ir 80 g. cukraus iki smiltelių,
Vėliau įmaišome kiaušinį paplaktą su druska ir vandeniu. Gauname prie rankų nelimpančią tešlą.
Padaliname į 2 - 3 gabaliukus. Palaikome šaltai.
Obuolius išsėkliname, supjaustome nedideliais gabaliukais, sumaišome su likusiu cukrumi ir cinamonu.
Tešlą iškočiojame ir įklojame į kepimo formą.
Dedame obuolių masę ir vėl tešlos. Jei atskyrėte 3 tešlos gabaliukus, tada pasluoksniuojame dar.
Kraštelius užspaudžiam šakute.
Viršų aptepame kiaušinio plakiniu.
Jei liko tešlos, galime suformuoti lapelius ar kitus ornamentus ir taip papuošti viršų.
Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 - 40 minučių.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽali pomidorai greičiau prinoks, jei juos sudėsite į dėžę kartu su prinokusiu obuoliu ir uždengsite.
Rodyti kitą patarimą