Antienos vyniotinis
- Antis , 1
- Kepenėlės, paukštienos , 150 gramų
- Slyvos, džiovintos , 200 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Bandelė, sudžiūvusi , 1 vienetas
- Mairūnas
- Muskatas
- Druska, Pipirai
Antį nuplauti, nusausinti, kruopščiai įtrinti druska ir mairūnu (iš vidaus ir išorės). Aštriu peiliu atsargiai, kad nepažeistumėte odelės, pašalinti visus kaulus. Paskui išpjauti didesnę mėsos dalį ir kartu su kepenėlėmis sumalti mėsmale, įdedant pamirkytą ir išspaustą bandelę bei kiaušinį.
Smulkiais kubeliais supjaustytą šoninę pakepinti, išmaišyti su mase, suberti džiovintas slyvas, kurios buvo pamirkytos šiltame vandenyje. Paskaninti masę druska, pipirais bei muskato riešutu, gerai išmaišyti. Iš anties odos skiautės su likusia mėsa suformuoti stačiakampį, jo centre sudėti įdarą, suvynioti kraštus ir susiūti arba surišti virvute. Suformuotą vyniotinį pavirinti, o po to iškepti.
Ataušinus išimti siūlus, o vyniotinį supjaustyti.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKisielius neapsitrauks plėvele, jei išvirusios jo paviršių pabarstysite cukraus pudra.
Rodyti kitą patarimą