Baklažanų salotos prie grilio patiekalų!
- Baklažanai , 2 vienetai
- Pomidorai , 2 vienetai
- Česnakas , 2 skiltelės
- Citrinų sultys , 3 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji malti pipirai
- Petražolės
- Druska, stambi, pagal skonį
Pirmiausia marinuojame svogūnus. Supjaustome jį kubeliais ir apiplikome verdančiu vandeniu, tada nuplauname po tekančiu vandeniu. Pjaustytą svogūną aplieti citrinų sultimis ir palikti marinuotis 3 valandoms.
Dabar ruošiame baklažaną. Imame šakutę ir keliais dūriais subadome baklažanus (prieš tai baklažanus išmirkome sūriame vandenyje apie 1-2 val.,jog nebūtų kartūs). Juos kepame 200 °C temperatūroje apie 40 minučių.
Nuimame baklažanų odelę ir supjaustome juos į mažus kubelius. Sulčių perteklių kiaurasamčio pagalba nupilame.
Pomidorus supjaustome kubeliais. Tada dedame pjaustytus baklažanus su česnaku, pilame aliejų, apibarstome druska, pipirais, petražolėmis. Salotos puikiai tiks prie visų grilio patiekalų.
Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųVirtos daržovės bus skanesnės, jei verdant įbersite žiupsnelį cukraus.
Rodyti kitą patarimą