Greita paieška
Receptai
Draugai

Bulbonai - senovinis aukštaičių receptas

Bulbonai - senovinis aukštaičių receptas
Rekomenduojame:
Įvertino 12 lankytojų 6

Kategorijos: Bulvės, Karšti patiekalai
Gaminimo instrukcija:
  1. 1 kg bulvių, 1 stiklinė miltų, 1 kiaušinis, druskos.
    Padažui : 0,5 kg grietinės, 100 g sviesto, druskos

  2. Bulves išverdame, sugrūdame, dedame miltų, druskos, kai ataušta įmušame kiaušinį. Gerai suminkome, iškočiojame storą lakštą, supjaustome rombais ir kepame orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada išimame iš orkaitės, sudedame į molinį dubenį, užpilame padažu ir dar keliom minutėm pašaunam į orkaitę. Labai labai skanu.
    Padažui : grietinę ir sviestą pakaitiname maišydami, kol gausis vienoda masė.
    Labai skanu ir tik su grietine

Komentarai6
Aleksandra

Labai skanu

Justė

Tradicinis kupiškėnų valgis :)

AIDA

pritariu...:)

Simona

Labai skanu!

Administrator

Tikiu kad senosios Aukstaites dedavo daugiau miltu.. ;) as ir pats su stikline neissitenku, beto bulves sutrinkite labai gerai nes paskui kai minkysite jei liks grumuleliu iskarto matysis, o valgant labai jausis.. taciau receptas nuostabus ;) padazus gali

jolanta kasputienė

na kai ateis ilgi rudens vakarai-bandysiu :)

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Uogienė taip greit nesurūgs, jei nuo verdančios uogienės, mediniu šaukštu nugraibysite putas.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Morkų ir porų mišrainė Troškintos kiaulienos kepenėlės Mėsos troškinys su daržovėmis Česnakinis padažas kebabams Virtos “gėlytės” Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!