Bulbonai - senovinis aukštaičių receptas
1 kg bulvių, 1 stiklinė miltų, 1 kiaušinis, druskos.
Padažui : 0,5 kg grietinės, 100 g sviesto, druskos
Bulves išverdame, sugrūdame, dedame miltų, druskos, kai ataušta įmušame kiaušinį. Gerai suminkome, iškočiojame storą lakštą, supjaustome rombais ir kepame orkaitėje, kol gražiai pagels. Tada išimame iš orkaitės, sudedame į molinį dubenį, užpilame padažu ir dar keliom minutėm pašaunam į orkaitę. Labai labai skanu.
Padažui : grietinę ir sviestą pakaitiname maišydami, kol gausis vienoda masė.
Labai skanu ir tik su grietine
- Komentuoti

Labai skanu

Tradicinis kupiškėnų valgis :)

pritariu...:)

Labai skanu!

Tikiu kad senosios Aukstaites dedavo daugiau miltu.. ;) as ir pats su stikline neissitenku, beto bulves sutrinkite labai gerai nes paskui kai minkysite jei liks grumuleliu iskarto matysis, o valgant labai jausis.. taciau receptas nuostabus ;) padazus gali

na kai ateis ilgi rudens vakarai-bandysiu :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųUogienė taip greit nesurūgs, jei nuo verdančios uogienės, mediniu šaukštu nugraibysite putas.
Rodyti kitą patarimą