Bulviniai blynai su lašiša
- Lašišos filė , 100 gramų
- Grietinė , 4 valgomieji šaukštai
- Krapai , 0,3 stiklinės
- Bulvės , 1 kilogramas
- Svogūnai , 0,5 vieneto
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Miltai , 3 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Paprikos milteliai , 1 žiupsnelis
Sutarkuokite nuluptas bulves ir svogūną. Dudėkite į dubenį su šaltu vandeniu. Palikite jame 20-30 minučių.
Į tą laiką išplakite kiaušinius kartu su miltais, pipirais, druska ir paprikos milteliais. Plakite iki vientisos masės.
Išmirkytas bulves labai gerai nusunkite. Galite panaudoti ir popierinius rankšluostukus.
Į nusausintas bulves supilkite išplaktų kiaušinių masę. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite maistine plėvele, kad bulvės nepatamsėtų.
Iškepkite vieną blyną. Jei, jūsų nuomone, prieskonių netrūksta, kepkite likusius po 5 minutes vienai pusei ant vidutinės ugnies. Blynukai gražiai apskrus.
Iškeptus nusausinkite popieriniu rankšluostėliu, kad nebūtų riebūs.
Dėkite blynus į lėkštes. Ant jų po gabalėlį lašišos (skaniausia su rūkyta lašiša), šaukštelį grietinės ir pabarstykite krapų.
Paprasta ir skanu!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei jus kankina nemiga, 500 g salotų lapų 5 minutes virkite viename litre vandens. Po to atvėsinkite ir perkoškite. Prieš miegą iškerkite po stiklinę šio gėrimo.
Rodyti kitą patarimą