Bulviniai blynai su raudonaisiais ikrais
- Svogūnų laiškai , 1 pundelis
- Grietinėlė , 200 mililitrų
- Ikrai , 200 gramų
- Aliejus , 8 valgomieji šaukštai
- Bulvės , 1 kilogramas
- Svogūnai , 1 galva
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, kvietiniai , 2 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai , 1 vienetas
Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti.
Svogūną išlukštenti ir taip pat sutarkuoti, sumaišyti su bulvių mase, įdėti druskos, žalią kiaušinį ir miltus.
Aliejų pakaitinti keptuvėje ir iškepti 18 blynų. Kiekvienam blynui pasemti p 1 valgomajį šaukštą tešlos. Nuolat papildyti aliejų keptuvėje, kepti blynus iš abiejų pusių, kol bus gražiai paskrudę.
Išdėlioti juos ant gofruoto popierinio rankšluosčio, kad sugertų aliejaus perteklų, po to laikyti šiltus.
Išplauti, išdžiovinti ir supjaustyti svogūnų laiškus. Grietinėlę gerai išmaišyti su svogūnų laiškais, 150 g ikrų, jei reikia - pasūdyti.
Ant kiekvieno blyno sukrauti nedidelę kruvelę padažo, ant viršaus užberti likusių ikrų.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNemalonaus česnakų kvapo beveik neliks, jei išgersite kavos, suvalgysite petražolių, krapų, gvazdikėlių arba salierų.
Rodyti kitą patarimą