Bulvių apkepas su baltuoju padažu
- Bulvės , 800 gramų
- Pienas , 2 stiklinės
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Miltai , 1 valgomasis šaukštas
- Fermentinis sūris , 4 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 žiupsnelis
Sviestą ištirpinti (1/2 šaukštelio sviesto pasilikti). Jame pakepinti miltus. Užpilti pieną ir virti visą laiką maišant, kol sutirštės.
Pagardinti druska, pipirais, muskato riešutu ir užpilti ant nuluptų, griežinėliais supjaustytų ir sudėtų į riebalais išteptą skardą, bulvių.
Kepti 45 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, pabarstyti tarkuotu sūriu.
- Komentuoti

Tikrai užtenka 2-jų šaukštų pieno, ar reikia dviejų stiklinių, kaip kiti rašo komentaruose?

bulves jau isvirtas supjaustyti?

Labai labai skanu, tik i padaza keptuveje reikia pilti sultinio, kad jo gautusi daugiau :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepant žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o tik paskui tešloje.
Rodyti kitą patarimą