Čirviniai blynai
- Sviestas , 65 gramai
- Kvietiniai miltai , 110 gramų
- Kefyras , 250 mililitrų
- Cukrus , 5 valgomieji šaukštai
- Cinamonas , 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi.
Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite. Įberkite vanilinio cukraus ir cinamono.
Tuomet supilkite kefyrą ir išmaišykite.
Įmaišykite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę, nepilkite ir netepkite jokiais riebalais, kadangi sviestas jų duoda pakankamai. Šaukštu semkite tešlą, pilkite per vidurį ir sparčiai šaukštu paskirstykite tešlą, kad užpildytų visus griovelius tolygiai, uždenkite keptuvės dangtį ir kepkite, kol apskrus. Vėstantys blynai pradės truputį kietėti, pirmieji gali būti šiek tiek minkštesni.
- Komentuoti

Net nesvarstykite kepti pagal šitą receptą. Viską dariau kaip nurodyta tik cukraus mažiau dėjau. Prie keptuvės viskas lipo, patepus aliejumi kiek geriau bet pats blynas nekietėja o lieka košė iš blyno. Teko pabaigt kept paprastoje keptuvėje ir turbūt reik

kiek esu kepus cirviniu blynu- sitas pats prasciausias receptas, nieko vertas. Nebandykite kepti- nusivilsite
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei norite puresnių mielinių blynų, raugą ruoškite su vandeniu. Bet su pienu paruošto raugo blynai daug skanesni. Idealiausia – maišyti juos per pusę. 4 stiklinėms miltų reikia 25-30 g mielių.
Rodyti kitą patarimą