Citrinų pyragas
- Miltai , 300 gramų
- Druska , 1 žiupsnelis
- Sviestas , 250 gramų
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Pienas , 100 mililitrų
- Citrinos sultys , 50 mililitrų
- Citrinos žievelė , 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra , 100 gramų
- Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Į dubenį supilame miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišome. Sviestą išsukame, suberiame cukrų ir po vieną dedame kiaušinius, palengva maišydami.
Palengva beriame paruoštus miltus, lėtai pilame pieną. Įmaišome tris šaukštus citrinos sulčių ir citrinos žievelės.
Apvalią kepimo formą patepame sviestu, pabarstome miltais ir atsargiai supilame tešlą.
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame 45-55 minutes.Į dubenėlį supilame likusias citrinos sultis, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Viską išmaišome.
Išimame pyragą iš orkaitės.Kol pyragas dar šiltas, šepetėliu aptepame pyragą pasiruošta mase. Valandą palaikome pyragą, kad atvėstų.
- Komentuoti

Idi jo te.Tai kur CUKRUS.Nemoki rašyt tai nerašyk visai.

ziauriai skanus

Nenustatytas cukraus kiekis ir 1 punkta reiki dvi dalis suskyrstit nes su sviestu neaiskumu kilo kol neperskaiciau 2 punkto

labai skanus egle

Man tai kazkoks plonas gavos ir neiskiles,bet siaip lb kvepia ir skonis neblogas.

kiek cukraus?

Labai riebus :(
Jei būtų mažiau riebalų, būtų skanu.
Panašūs receptai
Daugiau receptųSpecifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gaminant ją patepsite garstyčiomis.
Rodyti kitą patarimą