Desertas ,,Ugnis ir ledas''
- Apelsinai , 2 vienetai
- Apelsinų likeris , 4 valgomieji šaukštai
- Vaniliniai ledai , 150 gramų
- Razinos , 1 saujelė
- Ledinis indelis , 2 vienetai
- Mėtų arbata , 2 stiklinės
- Prieskoniai , 2 žiupsneliai
Išsivirti stiklinę mėtų arbatos. Atšaldyti. Susirasti 2 stiklinius dubenėlius. Į didesnįjį supilti arbatą su lapeliais ir įstatyti mažesnį dubenėlį. Dėti į šaldiklį ir palaukti, kol suledės.
Tuomet sušalusius dubenis trumpam įstatyti į šiltą vandenį, žiūrėti, kad neapsemtų. Atkrinta apatinis dubuo. Į viršutinį pripilti šilto vandens, tuoj ir jis „išsivaduoja“ iš ledo gniaužtų. Lieka ledinis dubenėlis. Tuomet jį reikėtų pastatyti ant tos lėkštės, kur bus patiekiama, kad prie jos prišaltų - neslankios, ir vėl palaikyti šiek tiek kameroje.
Tuo metu pasiruošiame deserto papuošimus, susipjaustome grėžinėliais apelsiną - viskas turi būti po ranka, nes ruošiant desertą reikės paskubėti.
Ištraukus indelį su prišalusia lėkšte iš šaldytuvo kameros, indelio vidų iškloti apelsino griežiniais, dėti ledų, užpilti šlakelį sirupo,ar likerio, pabarstyti razinomis, vėl ledų... Ant deserto viršaus pabarstyti „ugnies“ - „Santa Marios“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskonių. Papuošti.
Jei desertą dar per anksti patiekti, galima vėl įdėti į šaldiklį, geriau be papuošimų. Indeliai, jei padėti ant atšaldytos lėkštės, ima irti po gero pusvalandžio - per tiek laiko užtenka ir pasigėrėti, ir suvalgyti. Kantrybės gaminantiesiems, skanaus valgantiesiems!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKisielius neapsitrauks plėvele, jei išvirusios jo paviršių pabarstysite cukraus pudra.
Rodyti kitą patarimą