Dūminis Velykų kiaušinis
- Kiaušiniai , 8 vienetai
- Porai , 8 vienetai
- Grietinėlė, 30 % riebumo , 200 gramų
- Pienas , 300 gramų
- Sviestas , 200 gramų
- Rūkyta šoninė , 200 gramų
- Pušų pumpurų sirupas , 8 arbatiniai šaukšteliai
- Baltieji pipirai
- Muskatas
- Imbieras
- Gvazdikėliai
Nupjauname kiaušinio lukšto viršų. Atsargiai atskiriame trynius nuo baltymų, nepažeisdami trynio. Trynį įkeliame atgal į lukštą ir palaukiame, kol stabiliai nuguls. Lukštus su tryniais įstatome į puodą su 60 lapsnių garuojančiu vandeniu taip, kad į kiaušinį nepatektų vandens. Palaikykome 10 minučių.
Rūkytą šoninę supjaustome kubeliais ir paverdame piene, tuomet suplakame maišytuvu ir prakošiame pro sietelį. Į gautą masę įberiame prieskonių mišinio ir atvėsiname ją. Atvėsus, drauge su skysta grietinėle supilame į sifoną arba suplakame rankiniu būdu.
Gautą kremą užpurškiame ant paruoštų kiaušinių (galima tiesiai į lukštą), pašlakstome šiek tiek pušų pumpurų sirupu. Paskaninimui bei dekoravimui naudojame vandenyje su sviestu apvirtą nesmulkintą porą, šiek tiek pakaitinto sviesto bei žalumynus.
- Komentuoti

Lieknet,lieknet...patarkit,kaip pastambet
Jie norite švariai išvalyti mikrobangų krosnelę, į mikrobangų krosnelę įstatykite dubenį su vandens ir acto skiediniu (vandens ir acto pilkite santykiu 1:1). Uždarykite, įjunkite krosnelę ir pakaitinkite šį mišinį 2 – 3 minutes. Baigusi šildyti, suvilgykite skiedinyje virtuvinę kempinėlę ir išvalykite ja mikrobangės sieneles.
Rodyti kitą patarimą