Duoninės lazdelės
- Miltai , 400 gramų
- Mielės , 20 gramų
- Aliejus , 50 gramų
- Cukrus , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Kmynai , 1 saujelė
- Vanduo , 1 stiklinė
Miltuose padarome duobutę, į ją supilame vandenį, beriamia druskos, cukraus maždaug po šaukštelį, išleidžiame mieles arba beriame sausų mielių. Atsargiai maišome skystį, kol sušlampa visi miltai ir gauname tolygią tešlą. Paliekame šiltai, kad pakiltų.
Į pakilusią tešlą pilame aliejų, gerai suminkome, jei trūksta miltų - pridedame, kad gautųsi minkoma tešla.
Tarp rankų iškočiojame ilgas "dešreles" jas pavoliojame prieskoniuose (kmynuose ar sėmenyse), susukame spirales ir dedame į kepimo skardą. Kepame apie 20 min. tol, kol gražiai pagels. Skanaus.
- Komentuoti

Na man nelabai vykusiai gavosi, tikėjausi minkštų,o gavosi labai traškūs ir visi kmynai ir sezamai nubyrėjo, tik paėmus į ranką.

But gerai, kad vaikai juos valgytu :(

ir vaikai jus myles labai labai! Mam smagiau kai vaikai valgo namie gamintus uzkandzius nei kokiusn nezinia kaip gamintus cipsus...
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepenys iškeps tolygiai, jei jas kepsite tik gerai atšildę, nes tik ką ištrauktos iš šaldytuvo jos keps netolygiai.
Rodyti kitą patarimą