Greita paieška
Receptai
Draugai

Gražgarsčių salotos su figomis, sūriu ir karameliniu padažu

Gražgarsčių salotos su figomis, sūriu ir karameliniu padažu
Gražgarsčių salotos su figomis, sūriu ir karameliniu padažu
Rekomenduojame:
Įvertino 4 lankytojai

Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis griežinėliais , 200 gramų
  • Kietasis sūris , 200 gramų
  • Figos, šviežios , 3 vienetai
  • Gražgarstės , 300 gramų
  • Cukrus, rudasis , 100 mililitrų
  • Vanduo , 300 mililitrų
  • Krakmolas bulvių arba kukurūzų , 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Balzaminis actas , 2 valgomieji šaukštai
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Iš kumpio griežinėlių kruopščiai susukame „rožytes“.

  2. „Džiugo“ sūrį sulaužome gabaliukais.

  3. Figas supjaustome kiekvieną į keturias dalis išilgai.

  4. Cukrų kaitiname keptuvėje virš nedidelės liepsnos, nuolat maišydami, kol jis pradeda degti (stebėti, kad nepradėtų anglėti).
    Spalva pasidaro tamsiai ruda.
    Į vandenį supilame krakmolą, išmaišome.
    Supilame vandenį į cukraus masę, užviriname, labai gerai maišydami.
    Galima paskaninti balzamiko actu.
    Viską gražiai sukomponuojame lėkštėje.

Receptą atsiuntė Alma
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Prieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Kukurūzai su medumi Lengvai paruošiami blynai Kepta žuvis marinate Žemaičių blynai su faršu Įdaryti makaronų vamzdeliai kiaulienos vyniotinis " Margutis"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!