Gražgarsčių salotos su figomis, sūriu ir karameliniu padažu
- Šaltai rūkytas kiaulienos kumpis griežinėliais , 200 gramų
- Kietasis sūris , 200 gramų
- Figos, šviežios , 3 vienetai
- Gražgarstės , 300 gramų
- Cukrus, rudasis , 100 mililitrų
- Vanduo , 300 mililitrų
- Krakmolas bulvių arba kukurūzų , 3 arbatiniai šaukšteliai
- Balzaminis actas , 2 valgomieji šaukštai
Iš kumpio griežinėlių kruopščiai susukame „rožytes“.
„Džiugo“ sūrį sulaužome gabaliukais.
Figas supjaustome kiekvieną į keturias dalis išilgai.
Cukrų kaitiname keptuvėje virš nedidelės liepsnos, nuolat maišydami, kol jis pradeda degti (stebėti, kad nepradėtų anglėti).
Spalva pasidaro tamsiai ruda.
Į vandenį supilame krakmolą, išmaišome.
Supilame vandenį į cukraus masę, užviriname, labai gerai maišydami.
Galima paskaninti balzamiko actu.
Viską gražiai sukomponuojame lėkštėje.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPrieskonių aromatas liks nepakitęs, jei į sriubas ir troškinius juos bersite iki virimo pabaigos likus 10-15 min. Jei į ruošiamą patiekalą dedami nesmulkinti prieskoniai, tai baigus virti prieskoniai išimami, o jei patiekalas turi būti stipresnio aromato, prieskoniai dar kurį laiką palaikomi.
Rodyti kitą patarimą