Grybų ir bulvių apkepas
- Grybai , 5 stiklinės
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Česnakai , 1 skiltelė
- Čiobreliai , 1 valgomasis šaukštas
- Bulvės , 5 vienetai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Sūris , 170 gramų
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 2 stiklinės
- Vištienos sultinys , 1 stiklinė
Grybus supjaustykite ir pakepinkite svieste bei aliejuje 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Kepant pabarstykite šiek tiek druskos. Kepimo metu galite įdėti ir susmulkintą česnaką.
Plonai supjaustykite bulves. Sutarkuokite pusiau minkštą, gana švelnaus skonio sūrį. Susmulkinkite čiobrelius (geriausia naudoti šviežius).
Sviestu ir čiobreliais ištepkite kepimo formą ir vienu sluoksniu padenkite trečdalį bulvių. Pabarstykite druska, pipirais, čiobreliais ir sudėkite pusę grybų. Ant viršaus pusę sūrio. Turės gautis 3 sluoksniai bulvių ir 2 sluoksniai grybų.
Tad vėl kartokite: buvlės, prieskoniai, sūris (palikite 3 šaukštus sūrio pabaigai), grybai ir ant viršaus likęs trečdalis bulvių.
Supilkite puodelį vištienos sultinio, du puodelius grietinėlės (geriausia labai riebi) ir pabarstykite likusiu sūriu.
Uždenkite kepimo formą folija, bet bulvės neturi su ja liestis. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Nuimkite foliją ir kepkite dar 15 minučių, kad apskrustų.
Prieš tiekiant, leiskite apkepui atvėsti.
- Komentuoti

O man kaip tik labai skanu buvo :) Gal kad esu didelė grybų mylėtoja :)

na jai kita kart daryčiau tokį, tai tikrai nedėčiau tiek grybų, nes jaučiasi vien jie.
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei, nukėlę nuo ugnies, kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, jie geriau nusilups ir kiaušinio trynys nepatamsės.
Rodyti kitą patarimą