Imbieriniai sausainukai
- Miltai , 280 gramų
- Kepimo milteliai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Kepinių margarinas ar sviestas , 220 gramų
- Cukrus , 100 gramų
- Rudasis cukrus , 100 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Vanilės esencija , 2 lašai
- Imbiero milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Apelsino žievelė , 1 valgomasis šaukštas
- Medus , 2 valgomieji šaukštai
- Cinamonas , 1 valgomasis šaukštas
- Kakava , 2 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra , 4 valgomieji šaukštai
Pasiruošiame tešlą:
Sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, imbierą ir cinamoną.
Atskirai išplakame sviestą su baltu ir rudu cukrumi. Įmušame kiaušinį, įlašiname vanilės, dedame tarkuotą apelsino žievelę ir medų. Gerai išplakame.
Palaipsniui įmaišome miltų mišinį.
Tešlą palaikome šaltai bent 1 valandą.
Kočiojame iki norimo storio, spaudžiame formelėmis ar tiesiog išsipjaustome peiliu. Galima daryti ir namelį. Sausainiai gerai laikosi, tvirti. (jei norite kabinti ant eglutės, prieš kepant reikia adatėle padaryti skylutes).
Kepame iki 180 - 200 laipsnių ėkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių (kol gražiai parusta).Glajui:
Sumaišome cukraus pudros su šiek tiek šalto virinto vandens (galima įlašinti citrinos ar apelsino sulčių). Gerai išmaišome (turi gautis tiršta, ne skysta masė). Svarbiausia nepadauginti vandens, jo reikia labai mažai.
Pusę gautos masės atskiriame, įmaišome kakavą.
Galima naudoti maistinius dažus įvairesniems ir spalvingesniems sausainukams :)
Lengviausia dekoruoti su konditeriniu maišeliu.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųZomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.
Rodyti kitą patarimą