Itališki makaronai su kalmarais
- Miltai , 150 gramų
- Kukurūzų miltai , 30 gramų
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Kepimo milteliai , 2 žiupsneliai
- Čili , 1 žiupsnelis
- Kalmarų žiedai , 400 gramų
- Alyvuogių aliejus , 2 stiklinės
- Rapsų aliejus , 2 stiklinės
- Spageti , 400 gramų
- Sviestas , 50 gramų
- Citrinų sultys , 4 arbatiniai šaukšteliai
- Petražolės , 1 pundelis
- Citrina , 1 vienetas
Dubenyje sumaišykite miltus, kukurūzų krakmolą, druską, kepimo miltesius ir pipirus. Išvalytus kalmaro žiedus apvoliokite mišinyje ir dėkite ant kepimo popieriaus.
Supilkite visą aliejų į didelę keptuvę. Palaukite kol jis įkais ir kepkite jame kalmaro žiedus, kol jie pasidarys traškūs ir gelsvos spalvos (2-3 minutes). Išimkite kalmarus iš keptuvės ir sudėkite juos ant popierinio rankšluoščio, kad sugertų riebalus.
Į tą laiką išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje. Makaronai turi būti kieti, bet įkandami. Nupilkite nuo makaronų vandenį. Palikite tik 1 puodelį skysčio kartu su makaronais.
Į puodą įdėkite sviestą, 3 šaukštus šviežių citrinos sulčių, pamaišykite ir patroškinkite. Tada paragaukite, įdėkite daugiau prieskonių, jei Jums atrodo, kad šiek tiek trūksta, sudėkite dalį kapotų šviežių petražolių ir pamaišykite.
Sudėkite paruošą spageti lėkštes ir ant viršaus uždėkite keptų kalmaro žiedų, likusias petražoles bei citrinos skiltelių.
- Komentuoti

Gaminau vakar vakarienei - pirstus apsilaizem :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei pyragą, keksą ar kitą kepinį sunku išimti iš formos, tai apverskite jį ant servetėlės ir ant formos viršaus uždėkite sudrėkintą rankšluostį. Po 10 min. Kepinys vienodai atšoks nuo formos sienelių.
Rodyti kitą patarimą