Greita paieška
Receptai
Draugai

Juodųjų serbentų pyragas

Juodųjų serbentų pyragas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Kategorijos: Pyragai, Kepiniai
Paruošimo laikas:
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Įdarui:
  • Juodieji serbentai , 500 gramų
  • Rudasis cukrus , 40 gramų
  • Citrinos žievelė , 1 valgomasis šaukštas
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Miltai , 2 valgomieji šaukštai
  • Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai , 190 gramų
  • Rudasis cukrus , 165 gramai
  • Avižiniai dribsniai , 160 gramų
  • Druska , 0,8 arbatinio šaukštelio
  • Kepimo milteliai , 0,8 arbatinio šaukštelio
  • Soda , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas , 150 gramų
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Sumaišomi visi sausi tešlos ingredientai tarpusavyje.

  2. Į sausų ingredientų mišinį dedama supjaustytas sviestas ir minkoma tešla iki trupinėlių.

  3. Pusė tešlos dedama į kepimo indą ir kepama 15 minučių 175 C laipsnių orkaitėje.

  4. Sumaišoma cukrus, citrinos žievelės, cinamonas ir miltai.

  5. Į šią masę pilama citrinos sultys ir ištirpintas, atvėsintas sviestas. Išmaišoma.

  6. Galiausiai įmaišomos nuplautos, nusausintos uogos.

  7. Įdaras pilamas ant iškepusio pagrindo, o ant viršaus sudedama likusi dalis tešlos.

  8. Kepama dar 30 - 40 minučių.

  9. Pyragas pjaustomas visiškai atvėsęs.

Receptą atsiuntė Adelė
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Sutaupysite ne tik daug vandens, bet ir savo brangaus laiko, jei nešvarius indus merksite į kriauklę su vandeniu ir keliais lašais indų ploviklio. Taip neleisite nešvarumams pridžiūti, o riebalai nusivalys daug greičiau.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Biskvitinis pyragas Salotos "Jaunystės eliksyras" Klasikinis čenakas Bulvių plokštainis su pievagrybių padažu Pyragas su obuoliais ir kondensuotu pienu Porų mišrainė su kumpiu
Reklama
Prisijunk prie mūsų!