Juodųjų serbentų pyragas
- Juodieji serbentai , 500 gramų
- Rudasis cukrus , 40 gramų
- Citrinos žievelė , 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Miltai , 2 valgomieji šaukštai
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Kvietiniai miltai , 190 gramų
- Rudasis cukrus , 165 gramai
- Avižiniai dribsniai , 160 gramų
- Druska , 0,8 arbatinio šaukštelio
- Kepimo milteliai , 0,8 arbatinio šaukštelio
- Soda , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas , 150 gramų
Sumaišomi visi sausi tešlos ingredientai tarpusavyje.
Į sausų ingredientų mišinį dedama supjaustytas sviestas ir minkoma tešla iki trupinėlių.
Pusė tešlos dedama į kepimo indą ir kepama 15 minučių 175 C laipsnių orkaitėje.
Sumaišoma cukrus, citrinos žievelės, cinamonas ir miltai.
Į šią masę pilama citrinos sultys ir ištirpintas, atvėsintas sviestas. Išmaišoma.
Galiausiai įmaišomos nuplautos, nusausintos uogos.
Įdaras pilamas ant iškepusio pagrindo, o ant viršaus sudedama likusi dalis tešlos.
Kepama dar 30 - 40 minučių.
Pyragas pjaustomas visiškai atvėsęs.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutaupysite ne tik daug vandens, bet ir savo brangaus laiko, jei nešvarius indus merksite į kriauklę su vandeniu ir keliais lašais indų ploviklio. Taip neleisite nešvarumams pridžiūti, o riebalai nusivalys daug greičiau.
Rodyti kitą patarimą