Jūros lydeka ir daržovėmis įdaryta lydekaitė
- Lydeka , 1,5 kilogramo
- Jūros lydeka , 200 gramų
- Pienas , 60 gramų
- Sviestas , 30 gramų
- Grieitinėlė , 30 gramų
- Aliejus , 30 gramų
- Batonas , 2 riekės
- Svogūnai , 1 vienetas
- Morkos , 1 vienetas
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Paprika saldžioji , 0,5 vieneto
- Žuvies prieskoniai , 2 valgomieji šaukštai
- Krakmolas , 1 valgomasis šaukštas
- Žalumynai (petražolės, krapai, bazilikai) , 1 sauja
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
Lydekas gaudo mano šeimos vyrai, žinoma, tada, kada galima. Aš jas užsišaldau nedarinėtas - neišsausėja, nesurūdija tuomet. Laikyti tikrai galima apie pusmetį. Ant Velykų stalo lydeką visuomet turiu. Tereikia tik atsišildyti ir imtis darbo.
Lydeką nuskusti, perpjauti pilvą kuo mažesniu pjūviu, išimti vidurius, gerai išplauti.
Mėsą atskirti nuo odos ir ją sumalti kartu su morka, paprika, svogūnu bei piene mirkytu ir nusunktu batonu.
Įmušti kiaušinį, įdėti tirpinto sviesto, grietinėlės, šaukštą krakmolo, suberti druską ir prieskonius, išmaišyti. Būtų gerai, kad toks ruošinys pastovėtų bent pusvalandį.
Jūros lydekos filė apiberti tais pačiais prieskoniais ir žalumynais, galima, bet nebūtina, apkepti miltuose, prieš tai pavoliojus kiaušinyje.
Į žuvies vidų kloti faršo, filė, vėl faršo. Užsiūti.
Aliejumi apteptą žuvį paguldyti į aliejuotą skardą, dėti į šaltą orkaitę.
15 - kai minučių užsukti 50 C temperatūrą. Po to 15 - kai užsukti 100 C temperatūrą.
Galiausiai žuvį subadyti adata, įpilti stiklinę vandens, užkloti folija ir 35 - ioms minutėms nustatyti 170 C temperatūrą.
Kai iškepa, iš pilvo išimti siūlus, supjaustyti ir puošti daržovėmis, alyvuogėmis, citrinomis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPjaustyti rokforo sūrį bus lengviau, jei peilį suvilgysite karštu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą