Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu
- Jūros lydeka , 4 vienetai
- Morkos , 3 vienetai
- Bulvės , 4 vienetai
- Svogūnai , 2 vienetai
- Mozarella sūris , 300 gramų
- Žirneliai , 200 gramų
- Druska , 1 valgomasis šaukštas
- Juodieji pipirai , 1 valgomasis šaukštas
- Petražolės , 1 sauja
- Krapai , 1 sauja
- Pipirnės , 1 sauja
- Kapariai, marinuoti , 2 valgomieji šaukštai
- Česnakas , 4 skiltelės
Žuvį atšildžiau, nuvaliau. Ištryniau druska ir maltais pipirais. Palikau valandai.
Folijos lakštus patepiau aliejumi. Bulves ir morkas supjausčiau griežinėliais, svogūnus - pusžiedžiais. Bulves, morkas, svogūnus ir šaldytus žirnelius padalinau į 4 dalis.
Ant kiekvieno paruošto folijos lakšto dėjau po dalį bulvių, morkų, žirnelių ir svogūnų. Daržoves apibarsčiau druska, krapais ir petražolėmis. Tada dėjau po 3 riekeles sūrio. Ant sūrio pagulžiau po žuvį, kimštą česnako griežinėliais. Vėl uždėjau 3 riekeles sūrio ir apibėriau kaparėliais.
Folijos lakštų kraštus suėmiau, sandariai užlenkiau. Tą patį padariau ir su galais. Turi būti sandarūs, pailgi vokai. Skystis kepant neišbėga ir viskas troškinasi.
Taip paruoštus kepsnius sudėjau į kepimo skardą. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 50 minučių. Iškepusius kepsniukus apibarsčiau žalumynais. SKANAUS!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųPetražolės išsaugos ilgiau kvapą, jei jas plausite ne šaltu, o šiltu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą