Kakavinis Napoleonas
- Miltai , 500 gramų
- Margarinas , 300 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Vanduo , 4,5 stiklinės
- Actas , 1 arbatinis šaukštelis
- Druska , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Kondensuotas pienas , 580 gramų
- Sviestas , 220 gramų
- Kakava , 60 gramų
Sutarkuoti margarina ir sumaisyti su miltais.
Įpilti pasūdytą vandenį, įmušti kiaušinį, įpilti actą ir užmaišyti tešlą.
Padalinti tešlą į 8 dalis ir 30-40 min. palaikyt šaldytuve
Išiminėt po vieną, kočiot apskritimus diametru 27 cm
Kepti kiekvieną viens po kito orkaitė, kol pagels (apie 10min.-200 laipsnių)
Iškeptus papločius apipjaustyt vienodu diametru (iš likučių paruošti trupinius pabarstymui torto viršui ir šonams arba, jeigu norėsit, galima sutrupinti viena iškeptą paplotį.
Paruošti kremą-mikseriu suplakti sutirštintą pieną su minkštu sviestu įmaišant kakavos miltelius.
Sudėlioti paplotėlius vieną ant kito, pertepant kremu (plonu sluoksniu, ypatingai kraštai).
Viršų ir šonus papuošti tupiniais.
Palikti tortą nakčiai kambario temperatūroj, o iš ryto skanaukit patį skaniausią torčiuką pasaulyje. Skanaus!!!
- Komentuoti

as dar i krema dedu rugscios uogienes

Zinot teksht,as nebandziau iterpt ko nors rugstaus,bet patikekit,kad vien tik su ta kakavine mase tikrai nepakartojamai skanu.Siulyciau pirma tortuka pagamint pagal recepta,o sekanti pafantazuot,tikrai manau nesugadinsit:)

labai idomus variantas, reiks bandyti. Vieno sluoksnio su rūgšia uogiene nereikia kaip paprastam napoleone ?
Panašūs receptai
Daugiau receptųRidikėlių salotos įgaus pikantišką skonį, jei jas apibarstysite smulkintais graikiniais riešutais.
Rodyti kitą patarimą