Greita paieška
Receptai
Draugai

Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''

Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė'' Kalėdinis tortas ,,Gulbė princesė''
Rekomenduojame:
Įvertino 3 lankytojai

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Selga šviesūs sausainiai , 1 pakelis
  • Mėgstami riešutai , 1 sauja
  • Sviestas , 90 gramų
  • Sutirštintas pienas, saldus , 90 gramų
  • Tymbark bananų sultys , 1 stiklinė
  • Želė (kivių, braškių, citrinų, apelsinų) , 4 pakeliai
  • Maskarponės sūris , 250 gramų
  • Jogurtinė grietinė , 250 gramų
  • Grietinėlė, 35 % riebumo , 250 gramų
  • Sutirštintas pienas, saldus , 100 gramų
  • Vanilės milteliai , 2 valgomieji šaukštai
  • Auksasplavis sirupas , 6 valgomieji šaukštai
  • Laimas , 1 vienetas
  • Želatina , 3 valgomieji šaukštai
  • Konservuotų persikų sirupas , 100 gramų
  • Želė - cukrus ,,Multi'' , 4 valgomieji šaukštai
Papuošimui:
  • Vaisiai ir uogos , 500 gramų
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Kivių, citrinų, apelsinų ir braškių žele iš vakaro paruošti pagal instrukcijas ant pakuočių (su kiek mažiau nei nurodyta, vandens), supylti į dideles lėkštes atvėsinti, kol sustings.
    Sausainius ir riešutus susmulkinti smulkintuvu. Tirpintą garuose sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu, tuomet su sausainiais bei riešutais.
    Gauta mase iškloti torto formą, kraštus ir kepti orkaitėje 12 min. Iškepusią formą palikti atvėsti.
    Gautą formą padėti šaltai.

  2. Grietinėlę plakti su vaniliniu cukrumi, supilti maskarpone sūrį, grietinę, sutirštintą pieną, sirupą ir išmaišyti.
    Supilti pusės žalios citrinos sultis, išmaišyti.
    Pagaminti želatiną pagal instrukciją, vietoje vandens naudojant persikų sirupą. Želatinos masę įmaišyti į kremą.
    Supilti pusę baltos masės į atvėsusią sausainių formą ir atšaldyti.
    Plonomis juostelėmis pjaustyti spalvotą žele ir dėlioti, raizgyti ant baltos masės.
    Tuomet užpilti balto kremo ir lengvai pakratyti, kad užsipildytų tarpeliai tarp želės juostelių. Atšaldyti.
    Iš kupino šaukšto sausos želatinos ir Tymbark žalių bananinių sulčių paruošti žele ir atvėsintą upilti ant viršaus. Padėti šaltai nakčiai.

  3. Kitą dieną puošti pagal pageidavimus.
    Pagrindinis torto akcentas - apelsininė gulbė iš pasakos ,,Gulbė princesė''.
    Papuošus, užlieti pagal instrukciją pagamintu žele - cukrumi ,,Multi''.
    Ištirpintu garuose baltu šokoladu ant sviestinio popieriaus išpiešti tvorą, kiek palaukti kol sustings šokoladas ir ta juostelė apjuosti tortą ir palikti, kol šokoladas sutvirtėja. Popierių atsargiai nuimti.
    Saldžių kūrybinių kančių prieš šventes :)

Receptą atsiuntė Regina
 
 
Komentarai0
Ar žinote, kad...

Daugiausiai vitaminų yra gūžinio arba žiedinio kopūsto kote. Jį galite nulupti ir sutarkuoti salotoms, ar tiesiog suvalgyti.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Varškėčiai  kepti orkaitėje Įdaryti makaronų vamzdeliai Kiaulienos nugarinė su sūriu Žuvies kotletai Burokėlių salotos Pyragas su šaldytų braškių įdaru
Reklama
Prisijunk prie mūsų!