Keksas su svarainiais ir juodaisiais serbentais
- Sviestas , 100 gramų
- Cukrus , 100 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Kefyras , 120 mililitrų
- Vanilinis cukrus , 1 pakelis
- Miltai , 280 gramų
- Kepimo milteliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska , 1 žiupsnelis
- Konservuoti svarainiai , 0,5 stiklinės
- Raudonieji serbentai , 0,5 stiklinės
- Šokoladas, juodasis , 100 gramų
- Pienas , 50 mililitrų
- Kokoso drožlės , 2 valgomieji šaukštai
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi mediniu šaukštu išsukau iki purios masės. Įmušiau kiaušinius ir viską gerai išmaišiau. Uogas ir cukraus sirupe konservuotus svarainius sumaišiau su kefyru. Supyliau į sviesto masę ir vėl viską išmaišiau.
Kitame inde sumaišiau miltus su druska, kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi. Subėriau į prieš tai pagamintą masę. Dar kartą viską išmaišiau.
Paruoštą tešlą supyliau į sviestu pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Kepiau 170 laipsnių orkaitėje 55 minutes. Ataušti keksą palikau kepimo formoje.
Glajus: sulaužiau juodąjį šokoladą, įpyliau pieno ir pakaitinau ant silpnos ugnies iki vientisos masės. Ja apliejau ataušusį keksą. Apibarsčiau kokoso drožlėmis.
SKANAUS!
- Komentuoti

niam niam..

Kepiau jau - puikiai gavosi. Velykoms irgi butinai kepsiu.

Musu seima tokiu visu keksu gerbejai

Kepiau siandien :) Visi liko suzaveti :)

Ir as kepsiu

Mane suintrigavo, kad keksas su rugpieniu. Dar pries Velykas pabandysiu :)

Aš kepimo formą ištepu sviestu ir pabarstau arba miltais, arba džiūvėsėliais.
Pabandykit, turi pavykti

Man nepavyksta iskept kekso su rugpieniu. Prilimpa viskas prie formos.

Kaip nerealiai atrodo :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdami makaronai nesulips, jei į vandenį įdėsite truputį sviesto arba margarino.
Rodyti kitą patarimą