Kepenėlių blyneliai
- Kepenėlės , 500 gramų
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Morkos , 1 vienetas
- Svogūnai , 1 galva
- Česnakai , 3 skiltelės
- Miltai , 2 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
Kepenėles kiek žinau ne visi mėgsta, o kad būtų priešingai reikia pagaminti jų blynelius, patikėkit valgys net patys didžiausi jų priešininkai. :)
Visų pirma kepenėles (kiaulienos, jautienos ar vištienos) išmirkome piene apie valandą.
Pieną nupilame, kepenėles nusausiname ir permalame per mėsmalę.
Morką ir svogūną nuvalome. Morką sutarkuojame burokine tarka, svogūną ir česnaką smulkiai supjaustome kvadratėliais.
Keptuvę įkaitiname ir išlydę šaukštą sviesto apkepiname supjaustytą svogūną, susmulkintą česnaką ir sutarkuotą morką.Truputį ataušiname ir sumetame į sumaltas kepenėles, išmaišome.
Po to įmušame kiaušinius, įdedame miltus, paprieskoniuojame mėgiamais prieskoniais, padruskiname ir papipiriname. Viską (geriausiai rankomis) išmaišome iki vientisos masės.
Ir pagaliau ant įkaitusių riebalų ar aliejaus dedame po šaukštą kepenėlių masės ir kepame ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių po pora minučių. Patikėkite - paragavus bent vieną - sustoti nebeįmanoma. Aš nespėju net makaronų išvirti. :) Prie blynelių jie labiausiai dera.
P.S. tik nereikia blynelių perkepti,nes kuo ilgiau jie kepami, tuo jie kietesni!!!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutaupysite ne tik daug vandens, bet ir savo brangaus laiko, jei nešvarius indus merksite į kriauklę su vandeniu ir keliais lašais indų ploviklio. Taip neleisite nešvarumams pridžiūti, o riebalai nusivalys daug greičiau.
Rodyti kitą patarimą