Kepta žuvis marinate
- Morkos , 100 gramų
- Svogūnai , 80 gramų
- Lauro lapai , 2 vienetai
- Kvapieji pipirai , 6 vienetai
- Gvazdikėliai , 2 vienetai
- Cinamonas , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Actas , 1 valgomasis šaukštas
- Miltai , 1 stiklinė
- Prieskoniai žuviai , 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Žuvies filė , 1 kilogramas
Žuvį iškepame tešloje: kiaušinis, miltai, prieskoniai žuviai, vanduo, tešla turėtu būti tirštoka.
Marinatas: užverdame vandens 0.5 litro. Paskui dedame pjaustytas morkas kubeliais, svogūnus kubeliais, lauro lapus, kvapuosius pipirus, gvazdikėlius, druską, cukrų ir actą. Turi būti saldžiarūkštis. Galiausiai malto cinamono puse arbatinio saukstelio.
Kai viskas sudėta virti 5 min. Padėti marinatą atvėsti, paskui per smulkų sietelį perkošti.
Į gilesnę lėkštę dedame iškeptą žuvį ir užpilame marinatu. Taip žuvis marinate gali išbūti ir ilgesnį laiką 2 - 3 d. Skanaus.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųZomšą galima skalbti, bet pagal etiketės parodymus, tik rankomis, paskui apipurkšti specialia priemone, kad neatsirastų dėmių nuo vandens. Po skalbimo būtina patrinti specialiu šepetėliu, kad pasišiauštų pūkeliai. Jei norite valyti ne zomšinę avalynę, tuomet su mažu šepetėliu nupurtykite birius nešvarumus, o tada trumpai palaikykite virš vandens garų. Zomšos paviršius atrodys lyg naujas. Taip pat išvalyti zomšą galite isigiję specialias putas.
Rodyti kitą patarimą