Kepti briuselio kopūstai su svogūnais
- Briuselio kopūstai , 500 gramų
- Svogūnai , 250 gramų
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Druska , 3 žiupsneliai
- Citrina , 1 vienetas
Nupjaukite kopūstų galiukus. Perpjaukite juos pusiau ir įpjaukite šerdį kaip pavaidzuota.
Svogūnus pasirinkite kuo mažesnius, kad būtų panašaus dydžio kaip briuselio kopūstai. Nupjaukite viršūnėles.
Užvirinkite puodą vandens, įdėkite druskos (nepagailėkite) ir sudėkite kopūstus. Virkite 2 minutes.
Iš verdančio vandens kopūstus dėkite tiesiai į šaltą vandenį. Nuvarvinkite ir nusausinkite.
Į tą patį verdantį vandenį sudėkite svogūnus. Virkite apie 10 minučių. Išimkite iš puodo ir nuimkite lukštus.
Ištirpinkite sviestą keptuvėje. Kai sviestas pakeps ir pradės ruduoti, sudėkite kopūstus ir svogūnus, pabarstykite druska, pipirais. Pamaišykite ir išjunkite viryklę.
Įkaitinkite orkaitę iki 230 laipsnių ir kepkite 15-20 minučių.
Daržovėms iškepus, dėkite į lėkštes ir patiekite kartu su citrinos riekelėmis.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųNeleiskite savo mažyliui gaminti pasilipus ant kėdės – vienas neatsargus judesys gali baigtis kritimu ir rimta trauma. Geriau pasodinkite jį prie stalo atitinkamo aukščio kėdutėje arba gamybos procesą perkelkite į žemesnę vietą – juk blynų tešlą įmanoma suplakti ir ant grindų padėtame dubenyje!
Rodyti kitą patarimą