Kiaulienos nugarinė su obuolių padažu
- Nugarinė , 1 vienetas
- Juodieji pipirai , 1 žiupsnelis
- Česnakai , 3 skiltelės
- Rozmarinas , 4 vienetai
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Obuolių actas , 60 mililitrų
- Garstyčių padažas , 2 valgomieji šaukštai
- Obuolių sidras , 2 stiklinės
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Rozmarinas , 1 valgomasis šaukštas
Paruoškite nugarinę marinavimui. Nupjaustykite plėves. Pabarstykite pipirais. Gerai įtrinkite.
Susmulkinkite česnaką, sukapokite rozmariną. Sudėkite į maišelį, įlašinkite aliejaus ir įdėkite į jį nugarinę. Įtrinkite prieskonius.
Marinuokite 4-12 valandų.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Išimkite mėsą iš maišelio, pabarstykite druska.
Įkaitinkite aliejų ir dėkite nugarinę į keptuvę. Ant didelės ugnies apskrudinkite abi puses.
Tuomet 20 minučių kepkite orkaitėje arba ant keptuvės, nuolatos vartykite mėsą. Išimkite ją, padėkite į lėkštę.
Į tą pačią keptuvę įpilkite ketvirtadalį puodelio obuolių acto, 2 valgomus šaukštus garstyčių padažo, 2 puodelius tikrojo obuolių sidro (jį galima pakeisti obuolių sultimis arba baltuoju vynu). Viską sumaišykite ir užvirinkite. Pakaitinkite, kad šiek tiek skysčio nusigaruotų.
Išjunkite ugnį, įdėkite 2 šaukštus sviesto ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Perkoškite ir į užpilą įmaišykite šaukštą susmulkinto rozmarino.
Supjaustykite nugarinę, sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažą. Skanaus!
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųKiaušinių baltymus greičiau išplaksite ir jie bus puresni, jei į juos įbersite žiupsnelį druskos.
Rodyti kitą patarimą