Kondensuoto pieno ir kriaušių pyragas
- Kriaušės , 3 vienetai
- Lazdyno riešutai , 1 stiklinė
- Kondensuotas pienas , 397 gramai
- Cinamonas , 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai , 250 gramų
- Cukrus , 50 gramų
- Kiaušiniai , 1 vienetas
- Sviestas , 150 gramų
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
Iš tešlai skirtų produktų išminkome tešlą ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.
Ketvirtadalį tešlos atidėkime, o iš kitos dalies iškočiokime 5 - 7 mm storio lakštą ir dėkime į skardą.
Kriaušes supjaustome kubeliais, riešutus susmulkiname, dedame cinamono, pilame kondensuotą pieną ir viską sumaišome.
Kriaušių masę pilame ant tešlos lakšto.
Iš atidėtos tešlos darome formeles arba tiesiog sutarkuojame ant viršaus.
Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 C laipsnių, ir kepame 45 minutes.
Iškepusį pyragą paliekame atvėsti ir sustengti. Sustengusį galime tiekti. Skanaus.
- Komentuoti

o sviesta reikia istirpinti atskirai?

Labai skanus, gal kiek truksta rugsteles balansui, kita karta bandysiu vietoj kriausiu deti rabarbaru arba rugsciu obuoliu.

nu skanu tik gal biski per sausa,bet patiko.

klausimas...ar kondensuotas pienas turi buti saldus?

O kokio dydzio formoje reikia kepti?

Sy pyraga jau du kartus kepiau. Patiko visai seimai. Labai Labai skanus pyragas. Verta pameginti :)

katik padariau ir labai patko

pritariu ;)

verta pabandyti ;)
Panašūs receptai
Daugiau receptųŽuvis bus baltos spalvos ir virdama nesubyrės, jei į vandenį įpilsite acto.
Rodyti kitą patarimą