Kondensuoto pieno spurgos mano virtuvės fėjoms ...
- Kiaušiniai , 4 vienetai
- Kondensuotas pienas , 1 skardinė
- Kvietiniai miltai , 3,5 stiklinės
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus pudra , 2 valgomieji šaukštai
Kiaušinius išplakiau, supyliau kondensuotą pieną, maišant įsijojau miltus su kepimo milteliais.
Viską gerai išmaišiau mediniu šaukštu ir palikau 30 minučių atšalti, kad tešla nebūtų lipni.
Rankomis padariau graikiško riešuto dydžio spurgytes. Dėjau į įkaitintą aliejų ir kepiau, kol gražiai parudo.
Iškepusias apibarsčiau cukraus pudra.
SKANAUS!
- Komentuoti

Sausokos, varskes spurgos visgi skanesnes.

siu spurgu saldumas geras taciau konsistencija sausa

jau is recepto matosi, kad spurgos nekokios gautusi, nes gerokai per daug miltu. as pati kepdama ju idedu labai labai nedaug, tik kad truputi mase sutirstetu, zinoma gal nelabai patogu formuoti ja, bet su saukstu visai paprasta,o spurgos buna minkstutes,

Jei nesigavo, tai matyt ne fėjos darė :)

super spurgos gavos

Aš nesuprantu kur jus ta skoni randat ? :D Sausos prie ranku limpa miltu net nezinau kiek supyliau ir tai gavosi š. Pačios neskaniausios spurgos net tas kondensuotas pienas nesijaučia.

tai gal reiktu idet siek tiek ir varskes???

nesupratau kodel reikia saldyt,o siap visai nieko spurgytes tik sausokos

eisiu ir as tuoj isbandysiu

JENA ne ju nereikia kept jas reikia vandeny virti

o kodel reikia palikti 30min atvesti? tai kiausinius ir piena reik kaitinti?

tai tas spurgas kept reikia,ar ka

Pats pirmausis dalikas reike ko mazau miltiu dieti.O taip nuostabaus nieko nera.Varskines daug skanesnes.Antra karta jau nekepsiu.

išbandžiau, nes daug kas gyrė... Antrą kartą nekepsiu. Pritariu, kad sausos, sprangokos, bet su kefyru - tiko ir sūnui :) Varškinės žymiai skanesnės :)

cia visi taip giria,o man visai nepatiko. Vienas dalykas jos man per sprangios nors miltu man uzteko kad ir dejau 2,5 stiklines ir tai buvo sunku ismaisyti. Pliusas tik tas ,kad kaip varskes spurgos jos neprisigeria aliejaus.Antra karta nedarysiu

Gavosi nerealios,skanutės,minkštutės ir saldžios. Ačiū už receptą:)

nu ainu jau daryti va usimaisiau ziuresiu kas do skonis

rytoj pabandysiu isivaizduoju skanumelis!!!!

labai skanu ir greita.pirma karta spurgas kepiau ir pavyko.JEGELE!!!

as dejau i jas vysnias is slovikiuko irgi super

Sveikos mielosios, skubu pasidalinti savo patirtim sio nuostabaus receptuko, kaip varskes spurgu pakaitalas labai saunus. Tesla, kad limpa prie ranku tai labai normalu, jas tiesiog reikia kas kart pasitepti aliejumi, svarbus teslos atsaldymas.

labai skanu ka tik pasidariau

isbandyta-gavosi labai skanios ;-)

bandziau,tikrai skanu ir greita!

reikes man irgi pamegin issikept turetu gautis

vakar dariau kartu su teciu tai aiskumais pirmas blynas apsviles,bet poto jau isivaziavom ir prikepem daug spurgyciu ;)

Jau ne vieną kartą dariau pagal šį receptą, tik kažkaip paskutinį kartą ne visos iškepė, bet kitą kartą bandysiu persmeigti mediniu smeigtuku, manau, bus puiku :)
Šiaip gaminant pagal receptą, puikios, net labai ;)
Ačiū už receptą :)

Jeigu kam nors patinka kietos spurgos su viduje konsistencija kaip duonos, tai gal ir verta kepti. Taciau man nepatiko. Bet kepant ant pacios maziausios ugnies vidus puikiai iskepe, tik ilgai kepe ir gerai kad aliejaus neprisitrauke. Panasiau i pyragaiciu

jeigu jums limpa prie ranku tesla reikia paslapinti su vandeniu ir mesti negrazu guza i alieju ,jos issipus ir igaus forma.

sprangios,fee

Man asmeniskai gavosi ne spurgos o rozytes. Nepatiko. Kietos ir SAUSOS.

Labai skanu ir greita, ką tik išmėginau!

ryt kepsiu

man atrodo per daug miltu kai iskepiau labai kietos

man atrodo per daug miltu kai iskepiau labai kietos

Vis tiktai man spurgos su varske skanesnes. Sios gavosi sprangios.

Kepiau. Siaip tikrai skanu taciau nors ir nedideles dariau - vidus buvo nepilnai iskepes (nors isore ir netoli sudegimo buvo)

jas reikia virt aliejui ar kaip /?

Skanu :) jau isbandem ir isragavom..

skanu :) dukryte net visokiu ornamentu prigalvojo, patiko labaaai

na nezinau, man tos spurgytes nie skanios nei ka..

kepiau tikrai laaabai skanu

Kepdavau su varske. Reiks bandyti sias

Oi, kaip skanu, kepiau - visa seima liko suzaveta :)

Kepkit ant nedideles ugnies. Dar vienas patarimas - kiekvieną kepančią spurgą persmeikit mediniu pagaliuku. Per padarytas skylutes greičiau pribėgs karšto aliejaus ir tolygiau iškeps :)

Man visada vidus lieka žalias :(

Receptas tikrai vertas demesio !
Panašūs receptai
Daugiau receptųMielinė tešla bus švelnesnė ir minkštesnė, jei maišydamos ją, į saldų pieną įpilsite 1-2 šaukštus rūgpienio.
Rodyti kitą patarimą