Greita paieška
Receptai
Draugai

Kopūstų apkepas

Kopūstų apkepas
Rekomenduojame:
Įvertino 2 lankytojai

Gaminimo instrukcija:
  1. 1 kg kopūstų arba kalafiorų
    300 g bet kokio faršo
    1 didelė svogūno galvutė
    2 v. š. margarino ar sviesto
    2 kiaušiniai
    300 ml neriebios grietinėlės
    druskos, pipirų

    200 g tarkuoto fermentinio sūrio

  2. Kopūstus susmulkinti žiedynais ir 5 minutes pavirti pasūdytame vandenyje. Jei naudosite baltagūžį kopūstą, jį reikia susmulkinti, sumaišyti su druska ir leisti pastovėti, kol išsiskirs sultys. Po to nuspausti.
    Faršą apkepinti su susmulkintu svogūnu, berti druskos, pipirų.
    Kepimo formą patepti sviestu ir sudėti faršą, sumaišytą su kopūstais.
    Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant faršo.
    Kepti 20 min. 200C orkaitėje. Išimti iš orkaitės, užbarstyti sūrį ir dar kepti 10 min.

    P. S. Naudojau pusę kopūstų ir pusę kalafiorų. Juos kartu apviriau pasūdytame vandenyje. Sūrį užbėriau iškart. Formos sviestu netepiau. Faršo turėjau 600 g, tai visą ir sudėjau... smile.gif

Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Šviežią duoną gražiai atrieksite, jei peilį palaikysite verdančiame vandenyje.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Įdaryti makaronų vamzdeliai Mėsos troškinys su daržovėmis Naminė pica Burokėlių salotos Troškinti šašlykai Sluoksniuotos tešlos pyragėliai "Ananasai tešloje"
Reklama
Prisijunk prie mūsų!