Kopūstų apkepas
1 kg kopūstų arba kalafiorų
300 g bet kokio faršo
1 didelė svogūno galvutė
2 v. š. margarino ar sviesto
2 kiaušiniai
300 ml neriebios grietinėlės
druskos, pipirų
200 g tarkuoto fermentinio sūrioKopūstus susmulkinti žiedynais ir 5 minutes pavirti pasūdytame vandenyje. Jei naudosite baltagūžį kopūstą, jį reikia susmulkinti, sumaišyti su druska ir leisti pastovėti, kol išsiskirs sultys. Po to nuspausti.
Faršą apkepinti su susmulkintu svogūnu, berti druskos, pipirų.
Kepimo formą patepti sviestu ir sudėti faršą, sumaišytą su kopūstais.
Kiaušinius išplakti su grietinėle ir užpilti ant faršo.
Kepti 20 min. 200C orkaitėje. Išimti iš orkaitės, užbarstyti sūrį ir dar kepti 10 min.
P. S. Naudojau pusę kopūstų ir pusę kalafiorų. Juos kartu apviriau pasūdytame vandenyje. Sūrį užbėriau iškart. Formos sviestu netepiau. Faršo turėjau 600 g, tai visą ir sudėjau... smile.gif
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųŠviežią duoną gražiai atrieksite, jei peilį palaikysite verdančiame vandenyje.
Rodyti kitą patarimą