Kreminis varškės tortas su gervuogėmis
- Varšė, riebi , 200 gramų
- Natūralus jogurtas , 200 mililitrų
- Cukrus , 100 gramų
- Vanilinis cukrus , 1 pakelis
- Šaltas vanduo , 150 mililitrų
- Želatina , 1 valgomasis šaukštas
- Gervuogės , 0,5 kilogramo
- Sausainiai , 400 gramų
- Sviestas , 150 gramų
- Cinamonas , 1 arbatinis šaukštelis
- Brendis , 3 valgomieji šaukštai
Sausainius susmulkinau, užpyliau lydytu sviestu su brendžiu. Išmaišiau ir sukrėčiau į kepimo skardą. Apibarsčiau maltu cinamonu. Naudojau atsegamais šonais ir išimamu dugnu skardą.
Želatiną užpyliau vandeniu, kad išbrinktų. Varškę išsukau su jogurtu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Želatiną pakaitinau, kol ištirpo, truputį atvėsinau ir supyliau į varškės - jogurto masę. Luktelėjau, kol pradės stingti.
Ant sausainių pagrindo išsidėliojau turimas uogas. Šiek tiek pastingusią masę atsargiai supyliau ant uogų. Pilti reikia atsargiai, nes uogos pradeda kilti - gali viskas susimakaluoti...
Darbas atliktas :) viskas padaryta, belieka padeti šaltai, kol sustings. Puošiam jau pagal turimus skanėstus ir nuotaiką ;) SKANAUS !
- Komentuoti

o cia biskvitinius sausainius reikia det?

Graziai atrodo

Gaminsiu Velykoms, anukai jau uzsisake pamate nuotrauka.

Skanumelis....
Panašūs receptai
Daugiau receptųKepenys iškeps tolygiai, jei jas kepsite tik gerai atšildę, nes tik ką ištrauktos iš šaldytuvo jos keps netolygiai.
Rodyti kitą patarimą