Lazanija
- Lazanija , 500 gramų
- Parmezano sūris , 300 gramų
- Svogūnas , 1 vienetas
- Morkos , 1 vienetas
- Česnakai , 1 skiltelė
- Faršas , 300 gramų
- Džiovinti grybai , 15 gramų
- Baltas vynas , 0,5 stiklinės
- Vanduo , 0,5 stiklinės
- Pomidorų pasta , 3 valgomieji šaukštai
- Sviestas , 75 gramai
- Prieskoniai , 1 žiupsnelis
- Druska , 1 žiupsnelis
- Sviestas , 50 gramų
- Miltai , 50 gramų
- Pienas , 900 mililitrų
- Maltas muskatas , 1 arbatinis šaukštelis
Bolonese padažas gaminamas taip: gilesnėje keptuvėje ar vidutinio didumo puode svieste (75 g) pakepinamas svogūnas, sutarkuota per burokinę trintuvę morka, susmulkintas česnakas. Daržovėms apkepus, sudedamas faršas (galima 150 g kiaulienos ir 150 g jautienos), susmulkinti grybai (džiovintus grybus prieš tai reikia gerai išmirkyti vandenyje), galima džiovintus grybus pakeisti pievagrybiais (300 g). Viskas šiek tiek apkepama. Tada atskirai į stiklinę įpilama pusė stiklinės balto vyno, beveik tiek pat vandens ir sumaišoma su 3 valgomaisiais šaukštais pomidorų pastos. Gautas skystis supilamas į puodą su daržovėmis ir mėsa, viskas pagardinama prieskoniais (baziliku, pipirais, druska, raudonąja paprika ir kt.) ir leidžiama nugaruoti vandens pertekliui (t.y. neuždengiant puodo), viskas kepama apie 30-45 minutes. Padažas turi būti tirštas.
Bechamel padažas gaminamas taip: Ištirpinamas sviestas (50 g), jame apkepinami miltai, tada palaipsniui, nuolat maišant pilamas pienas. Padažas pagardinamas muskatu ir nuolat maišant užvirinamas. Keletą minučių pavirinamas. Padažas turi būti truputį skystesnis už kondensuotą pieną.
Lazanijos lakštai paverdami apie 2 minutes vandenyje, ištraukti dedami po vieną (kad nesuliptų) ant drėgno rankšluosčio ar ant lėkščių.
Aliejumi ar sviestu ištepamas kepimo indas, prieš tai įsitikinus, kad tilps lazanijos lakštai.
Dedami lazanijos lakštai, kurie ištepami pirma Bechamel, o po to Bolonese padažu, pabarstoma tarkuotu sūriu. Taip sutepami 4 sluoksniai, sudedant po 5 lazanijos lakštus. Ant viršutinio lakšto storu sluoksniu tepamas Bechamel padažas ir gausiai apibarstomas sūriu, bei uždedama po mažą gabalėlį sviesto, kad sūris nesudžiūtų. Indas dedamas į 250 laipsnių C įkaitintą orkaitę ir kepama apie 20 minučių, po to dar paliekama 10 minučių pastovėti, kad į lakštus geriau įsigertų padažai.
- Komentuoti

gaminu siandien ji antra karta makaronu neapverdu jie ir taip isbringsta :) tikrai pati skaniausia lazanija pirstus galima apsilaizyti ir kai jau moki kitus kartus lengviau ir trumpiau gaminasi :)

visai nesunkus patiekalas tik uzimantis nemazai laiko, bet labai skanus, tikrai verta pasistengti

Na kazkoks nukrypimas nuo realaus lazanijos recepto! Kam tuos lakstus apvirti! Uztenka sulaistyti padazu. Sluoksnis mesos, padazo ir lakstai ir t.t.

Lazanijos lakstu nereik apvirti - kam papildomas darbas. Tiesiog bešamel padažo įpilkit tiek kad pasidengtų formos dugnas, dėkit lakstus, ant ju dali mėsos įdaro, vėl lakštus, ant ju užpilkit padažo vėl mėsos ir taip sloksniuokit. Iš 1ltr pieno pagaminto

Pirmą kartą dariau pagal receptą, o jau sekatį kartą visko dėjau daugiau. Taip kad skambina teisingai

Na ir suraset recepta!Kam sitiek surio ir kitko..kaip sakoma girdejot kad skambino ,bet nezinot kurioj baznycioj...

skanumelis!!!!

skaniai atrodo

Kiekviena šeimininkė gamindama kažką daro savaip, kitaip nei recepte, nematau tame nieko blogo, kulinarija tuo ir žavi, kad galima improvizuoti

Akivaizdžiai per daug pieno Bechamel padažui. Ta lazanija virtų, o ne keptų tokiame kiekyje. O apšlakstymui man visiškai užteko 2/3 stiklinės. Bet aš dariau iš pusės pakelio lakštinių ir dviejų didelių morkų. Paskutiniais kartais į receptą net nebežiūrėda

super patiekalas:)

:}
Garfildui patiktų..xD

puikus skonis!!!!

ogo :)

Labai labai skanu

Gardu. super +5

čia tokia kur Garfildas gamino:))

Mano šeimos vyrukai irgi labai mėgsta lazaniją:) reiks turint laikelio pabandyt

nežinia, nes pati dar niekad negaminau, man tai per daug sunku būtų :) bet va paskanauti tai labai mėgstu :)

Ohoho, turbut jį gaminama taip pat ilgai, kaip cepelinus (:
Panašūs receptai
Daugiau receptųVerdančios žuvies kvapo nebus, jei puodą, kuriame ji verda, pridengsite lininio audinio gabalu ir ant jo užėsite dangtį.
Rodyti kitą patarimą