Lazanija su špinatais
- Lazanijos lakštai , 6 vienetai
- Mocarela sūris , 150 gramų
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Kaimiškas sūris , 500 gramų
- Parmezano sūris , 200 gramų
- Petražolės , 3 valgomieji šaukštai
- Špinatai , 300 gramų
- Linų sėmenys , 0,5 stiklinės
- Jautiena , 250 gramų
- Kiauliena , 250 gramų
- Svogūnas , 3 galvos
- Česnakas , 2 skiltelės
- Pomidorai , 400 mililitrų
- Pomidorų padažas , 200 mililitrų
- Kečupas , 150 mililitrų
- Bazilikai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Raudonėliai , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Juodieji pipirai , 0,5 arbatinio šaukštelio
Puode patroškiname sumaltą mėsą, supjaustytus svogūnus ir česnakus. Nugriebiame riebalus.
Supilame marinuotus pomidorus, pomidorų padažą, kečupą, džiovintą baziliką, raudonėlį ir maltus pipirus. Uždengiame puodą ir troškiname 15 min. ant silpnos ugnies, vis pamaišant.
10-12 min. paviriname makaronų lakštus, kol suminkštės, bet bus tvirti. Nupilame vandenį ir perplauname lakštus šaltu vandeniu.
Dubenyje sumaišome kiaušinį, kaimišką sūrį, sutarkuotą parmezano sūrį, petražoles, pjaustytus špinatus ir maltus linų sėmenis.
Kepimo formą padengiame dviem išvirtais makaronų lakštais, uždengiame viena dalimi sūrio masės, ant viršaus puse mėsos masės. Ant viršaus užberiame pusę mocarelos sūrio masės ir uždengiame kitais dviem makaronų lakštais. Tą patį pakartojame ir su kitais sluoksniais. Viršų galima papuošti tarkuotu sūriu ir pjaustytais pomidorais.
Kepame apie 30-35 min. iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMielės greičiau pakils, jei jas užpilsite šiltu pienu su cukrumi.
Rodyti kitą patarimą