Meduoliniai nameliai
- Medus, skystas , 100 gramų
- Miltai , 450 gramų
- Margarinas , 100 gramų
- Kiaušinai , 2 vienetai
- Soda , 1 arbatinis šaukštelis
- Prieskoniai (mėgstami)
- Kiaušinai, baltymas , 2 vienetai
- Cukraus pudra , 800 gramų
Įkaitinti orkaitę iki 220°C.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, supilti medų ir tirpintą margariną ( pilti atsargiai, po truputį, kad nesutrauktų kiaušinių), viską išmaišyti.
Dubenį ( patarčiau rinktis metalinį, bet ne plastmasinį ar stiklinį) dėti ant puodo su verdančiu vandeniu, maišyti, kol cukrus ištirps.Nukelti dubenį nuo garų, supilti nugesintą sodą ( sodą gesinti grietine, ar citrinos sultimis, kol soda suputos). Tešloje atsiras burbuliukų. Taip ir turi būti :)
Tuomet suberti sijotus miltus ir minkyti tešlą. Mums visuomet pritrūkdavo miltų. Berkite miltų tiek, kad tešla nebūtų skysta ar labai lipni. Bet ir ne per kieta.
Tešlos šaldyti nereikia. Iš kart kočiokite tešlą ir išspauskite norimas figūrėles.Kepti apie 7 minutes, priklauso nuo meduoliukų dydžio. Stebėkite kepimo procesą, stenkitės neperkepkite meduolių.
Glajaus gaminimas.
Baltymus ir trynius atskirti. Baltymus šiek tiek paplakti su citrinos sultimis. Berti cukraus pudrą ir maišytis.
Nenaudojamą glajų patariame uždengti maistine plėvele, nes jis gana greit džiūva.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųSvogūnas nebus toks aštrus, jei jį kelis kartus perplausite ir palaikysite ties šalto vandens čiurkšle.
Rodyti kitą patarimą