Mieliniai blynai su obuoliais
- Pienas , 250 mililitrų
- Mielės , 30 gramų
- Cukrus , 4 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai , 2 vienetai
- Miltai , 250 gramų
- Vanilinis cukrus , 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Likeris , 1 valgomasis šaukštas
- Obuoliai , 2 vienetai
Dubenyje mieles ištrinti su 1 arbatiniiu šaukšteliu cukraus.
Supilti pieną ir gerai išmaišyti. Pridengti ir šiltai palikti 20 min., kol masė ims burbuliuoti ir kilti.
Kitame dubenyje mikseriu išplakti likusį cukrų su kiaušiniais.
Įmaišyti kiaušinių masę į mieles.
Suberti miltus, vanilinį cukrų, supilti aliejų ir likerį (galima nepilti). Mikseriu paplakti 1-2 min.
Įmaišyti rūgščius obuolius (šiame recepte netinka saldūs), nuluptus ir supjaustytus nedideliais kubeliais, pridengti ir palikti šiltai 45 min.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Kepti blynus ant vidutinės ugnies, kad jie spėtų pakilti, bet nesudegtų. Kepti, kol gražiai pagels, apversti ir pabaigti kepti. Iškepusius pabarstyti cukraus pudra ir iškart patiekti.
- Komentuoti

reikia pašildyti pieną, nes mielės neiškils arba lėtai kils jei bus šaltas pienas :)
Panašūs receptai
Daugiau receptųSutaupysite ne tik daug vandens, bet ir savo brangaus laiko, jei nešvarius indus merksite į kriauklę su vandeniu ir keliais lašais indų ploviklio. Taip neleisite nešvarumams pridžiūti, o riebalai nusivalys daug greičiau.
Rodyti kitą patarimą