Moliūginis pyragas
- Slyvos, džiovintos , 100 gramų
- Moliūgų minkštimas , 500 gramų
- Vermutas , 1 stiklinė
- Vanilinis cukrus , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus , 1 stiklinė
- Grietinė , 200 gramų
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Cinamonas , 1 arbatinis šaukštelis
- Citrinos sultys , 1 valgomasis šaukštas
- Miltai , 2 stiklinės
- Druska , 1 žiupsnelis
- Cukrus , 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas , 200 gramų
- Vanduo , 4 valgomieji šaukštai
Pirmiausiai pagaminame tešlą. Miltus, druską, cukrų suberiame į dubenį, dedame atšaldytą sviestą ir kapojame plačiu peiliu, kol pasidarys trupinėliai. Įpilame tris šaukštus vandens ir suminkome tešlą.
Suvoliojame ją į rutulį, dedame į maišelį ir kišame valandai (ar bent pusvalandžiui) į šaldomą kamerą.
Moliūgo minkštimą supjaustome ir troškiname garų puode. Džiovintas slyvas užpilame vermutu (geras vermutas suteikia įdarui neapsakomą skonį ir aromatą), suberiame ir pusę stiklinės cukraus bei vanilinį cukrų ir troškiname pamaišydami ant nedidelės ugnies tol, kol slyvos suminkštėja, o skystis nugaruoja.
Tešlą iškočiojame ir išklojame ja sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą, suformuodami aplink kraštelius.
Įdarui gerai išplakame kiaušinius su puse stiklinės cukraus. Paskui sudedame grietinę, cinamoną ir šlakelį citrinos sulčių bei šakute sutrintą troškinto moliūgo minkštimą. Vėl gerai išplakame.
Ant tešlos išdėliojame slyvas. (slyvas galima sutrinti ir sumaišyti kartu su moliūgų mase). Ant slyvų iškrečiame moliūgų masę.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame, kol susiformuos aukso spalvos plutelė, maždaug 60 minučių.
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųAštrus svogūnų kvapas nedirgins akių, jei prieš pjaustydamos peilį suvilgysite šaltu vandeniu.
Rodyti kitą patarimą