Greita paieška
Receptai
Draugai

Naminė gira

Naminė gira
Rekomenduojame:
Įvertino 1 lankytojas

Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
Porcijų skaičius: Perskaičiuoti
Ingredientai:
  • Duona , 1 kilogramas
  • Cukrus , 3 stiklinės
  • Mielės , 30 gramų
  • Razinos , 20 vienetų
  • Vanduo , 8 litrai
Akcijos.lt - pirk ingredientus su nuolaida.
Gaminimo instrukcija:
  1. Pakepiname juodą duoną iš abiejų pusių.

  2. Į maždaug 10 l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu.

  3. Po maždaug 3-4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą.

  4. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle (ne dangčiu) ir paliekame nakčiai.

  5. Ryte nugriebti rudas paviršiuje esančias putas. Jeigu trūksta cukraus, tai įdėti dar pagal skonį. Po to imame plastikinius butelius pvz. 2,5 l ir pripildome ne pilnus, beriame po 8 razinas, užsukame ir pastatome į šaldytuvą.

  6. Vis po truputį atsukame ir šiek tiek išleidžiame oro. Kai razinos pakils, maždaug po 8-12 valandų – galima gerti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę. Skanaus :)

Receptą atsiuntė Raminta
Komentarai0

Panašūs receptai

 Daugiau receptų
Ar žinote, kad...

Mielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.

Rodyti kitą patarimą
Reklama
Dienos populiariausi
Žemaičių blynai su faršu Burokėlių salotos Žuvies vyniotinis Želė tortas „Vasarėlė“ Jūros lydeka, kepta folijoje su daržovėmis ir mozarella sūriu Mieliniai čeburėkai
Reklama
Prisijunk prie mūsų!