Naminė gira
- Duona , 1 kilogramas
- Cukrus , 3 stiklinės
- Mielės , 30 gramų
- Razinos , 20 vienetų
- Vanduo , 8 litrai
Pakepiname juodą duoną iš abiejų pusių.
Į maždaug 10 l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu.
Po maždaug 3-4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą.
Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle (ne dangčiu) ir paliekame nakčiai.
Ryte nugriebti rudas paviršiuje esančias putas. Jeigu trūksta cukraus, tai įdėti dar pagal skonį. Po to imame plastikinius butelius pvz. 2,5 l ir pripildome ne pilnus, beriame po 8 razinas, užsukame ir pastatome į šaldytuvą.
Vis po truputį atsukame ir šiek tiek išleidžiame oro. Kai razinos pakils, maždaug po 8-12 valandų – galima gerti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę. Skanaus :)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųMielinių blynų raugą vertėtų pradėti ruošti prieš 5-6 valandas. Iš pradžių piene ištirpinkite mieles ir dalį miltų, o tik vėliau, kai raugas ims kilti, berkite likusius miltus, dėkite prieskonius.
Rodyti kitą patarimą