Orkaitėje troškinti balandėliai
- Kopūstai , 1 vienetas
- Kiauliena, malta , 1 kilogramas
- Ryžiai , 1 stiklinė
- Kiaušinis , 1 vienetas
- Grietinėlė , 3 valgomieji šaukštai
- Česnakai , 3 skiltelės
- Prieskonia , 2 arbatiniai šaukšteliai
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Padažui morkos , 3 vienetai
- Paprika , 1 vienetas
- Pomidorų tyrė , 1 stiklinė
- Pomidorų padažas , 0,5 stiklinės
- Sultinys, mėsos , 1 stiklinė
- Miltai , 1 valgomasis šaukštas
- Sviestas , 2 valgomieji šaukštai
- Druska , 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai
Kopūstą sudėkite į puodą bei apvirkite keletą minučių, kad lengviau atsiskirtų kopūsto lapai. Atskirtų kopūsto lapų sustorėjimus nupjaukite.
Į faršą įmuškite kiaušinį, supilkite nevirtus ryžius, grietinėlę, įspauskite česnako skilteles, suberkite prieskonius, paprikos miltelius bei pagal skonį druskos, pipirų. Galima įberti mėgstamų mėsos prieskonių bei viską gerai suminkykite.
Į kopūsto lapą įdėkite kelis šaukštus faršo bei suvyniokite.
Į troškintuvo dugną pridėkite kopūsto lapų (kelis pasilikite uždengti viršų), pripjaustykite morkų, paprikų, sudėkite paruoštus balandėlius.
Pomidorų tyrę sumaišykite su pomidorų padažu, sultiniu, miltais, druska, pipirais ir užpilkite ant balandėlių. Ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlius, uždenkite likusiais keliais lapais. Troškintuvą uždenkite dangčiu ir dėkite į įkaitintą iki 170°C orkaitę apie 1 val. (priklauso nuo balandėlių dydžio).
Patiekite su grietine.
Skanaus!
- Komentuoti
Arbūzas bus prinokęs, jei jo luoba blizgės, o pabeldus girdėsis švarus, skambus garsas.
Rodyti kitą patarimą