Plikyti pyragėliai su įdaru ir šokoladu
- Mascarpone sūris , 0,5 stiklinės
- Sviestas , 55 gramai
- Miltai , 160 gramų
- Krakmolas , 35 gramai
- Kiaušiniai , 5 vienetai
- Kepimo milteliai , 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo , 250 mililitrų
- Šokoladas , 120 gramų
Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių temperatūros.
Puode užvirinti 250 ml vandens su sviestu (ištirpintu).
Puodą su vandeniu ir sviestu nuimti nuo ugnies ir iš karto suberti miltus, krakmolą ir gerai išmaišyti.
Nuolat maišant, kaitinti dar apie 1 min., kol tešlą atsiskirs nuo puodo kraštų.
Karštą tešlos gniužulą tuojau pat įdėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius.
Į atvėsintą tešlą įmaišyti kepimo miltelius.
Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėlioti tešlos gumulėlius, suformuotus dviem šaukšteliais arba išspaustus švirkštu.
Plikytus pyragėlius kepti 25-30 min. 200 laipsnių orkaitėje.
Per pirmąsias 15 min. orkaitės neatidarinėkite, nes pyragėliai sukris.
Į iškeptus pyragėlius (leiskite jiems truputį pravėsti) su švirkštu į vidų įšvirkškite varškės arba maskarpone sūrio (pagal skonį). Viršų aptepkite šokoladu.Skanaus :)
- Komentuoti
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei, nukėlę nuo ugnies, kiaušinius iškart panardinsite į šaltą vandenį, jie geriau nusilups ir kiaušinio trynys nepatamsės.
Rodyti kitą patarimą