Porų ir bulvių sriuba
- Porai , 4 vienetai
- Bulvės , 3 vienetai
- Sviestas , 1 valgomasis šaukštas
- Alyvuogių aliejus , 1 valgomasis šaukštas
- Druska , 1 žiupsnelis
- Vištienos sultinys , 1 litras
- Lauro lapai , 1 vienetas
- Čiobreliai , 3 vienetai
- Baltieji pipirai , 0,5 arbatinio šaukštelio
- Grietinėlė, 35 % riebumo , 0,3 stiklinės
Supjaustykite porus žiedeliais ir pamirkykite vandenyje kelias minutes, kad jų tarpeliuose esantis purvas galėtų nusėsti ant dugno.
Nulupkite bulves ir supjaustykite.
Į puodą įdėkite sviestą ir įplkite alyvuogių aliejų. Ištirpkinkite.
Nukoškite porus ir sudėkite į puodą. Patroškinkite kelias minutes, pabarstykite druskos.
Kai porai suminkštės, sudėkite bulves. Viską išmaišykite.
Supilkite vištienos sultinį. Įdėkite prieskonius.
Kai sriuba užvirs, sumažinkite ugnį ir uždenkite puodą. Virkite tiek, kad išvirtų bulvės.
Sriubai išvirus, sumalkite ją blenderiu.
Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.
Tiekdami galite papuošti žalumynais. Skanaus :)
- Komentuoti

o as snd dariau ir dar karta isitikinau, kad trintos sriubos man nepatinka........... :(

super!!!!

Nesitikejau, kad bus taip skanu. Aciu uz recepta

gal galima vietoj grietineles-grietine?

as ir pameginsiu ir nebrangu.

Labai skani sriuba! Vyras buvo sužavėtas :) tik aš pyliau 0,5 l sultinio, kad būtų tirštesnė ;)

Butinai pameginsiu!
Panašūs receptai
Daugiau receptųPlastikiniai langai nustos rasoti, jei vėdinsite laiku patalpas ir nelaikysite namuose didelės drėgmės. Taip pat jie gali rasoti, jei prie langų nevyksta oro cirkuliacija dėl užuolaidų, gėlių vazonų ir kitų trigdžių.
Rodyti kitą patarimą