Pyragas Damų kaprizas
- Miltai , 1,5 stiklinės
- Cukrus , 1,5 stiklinės
- Grietinė , 1,5 stiklinės
- Kiaušiniai , 3 vienetai
- Krakmolas , 3 arbatiniai šaukšteliai
- Soda , 3 arbatiniai šaukšteliai
- Aguonos , 0,5 stiklinės
- Riešutai , 0,5 stiklinės
- Razinos , 0,5 stiklinės
- Sviestas , 200 gramų
- Kondensuotas pienas , 386 gramai
Pradedama nuo trejų biskvitų kepimo.
Tam reikia 0,5 stiklinės miltų, 0,5 stiklinės cukraus, 1 a.š. sodos, gęsintos actu, 1 kiaušinio ir 0,5 stiklinės aguonų.
Viską gerai išmaišome ir įdedame 0,5 stiklinės grietinės.
Kepimo formą gerai ištepame margarinu ir įpilame tešlą. Įkaitintoje iš anksto orkaitėje iki 170-180 temp, kepame 15-20 min.
Tokiu pat būdu gaminame antrą biskvitą, tik vietoj aguonų dedame riešutus.
O trečias biskvitas - riešutus ir aguonas pakeičiame razinomis.
Kai iškeps visi trys biskvitai, ruošiame kremą. Sumaišyti kondensuotą pieną su sviestu iki vientisos masės. Ištepti šiuo kremu tortą ir papuošti. Skanaus.Man jis skaniausias tortas,pabandykit,nesigailesit... Skanaus:-)
- Komentuoti

tikrai nuostabus tortas.kepiau daug kartu,sviesto istirpint nereikia palikit atsilt,kambario temperaturos sviesta ismaisykit su kondensuotu pienu ir viskasmano vyrui pats skaniausiasmkiek kepus.o kepus nemazai:))
Panašūs receptai
Daugiau receptųJei norite ilgiau išlaikyti salotų lapus, nuplaukite juos ir suvynioję į servetėlę, sudėkite į celofaninį maišelį.
Rodyti kitą patarimą